Kısa URL: https://ml.md/lc56608
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2010
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
Orta yağlı, koyun eti biraz daha büyük lokmalara doğranır. Eti, bazıları yıkar; diğerleri yıkamazlar. Bazıları etin daha pişkin olması için haşlayıp kızartırlar veya olduğu gibi çiğ olarak tencereye koyarlar.
Beş on baş sarımsağı da diş diş ayırmalı ve arpacık soğanlarının büyüklerinden kâfi miktarda soyup bütün olarak sarımsaklarla beraber tencereye koyup üzerine, lüzumu kadar su doldurmalıdır.
Bolca kimyon ve arzu edilirse, diğer baharat da katmalıdır. Orta ateşte pişirmeli ve indirmeden, tuzunu da serpmelidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc74418
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
3 baş sarımsak
2 çay bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Yeterince karabiber
Yeterince pul biber
ROBOTTA KIYDIĞINIZ SOĞANLARI YAĞDA KAVURUN. AYRI BİR TAVADA 5-6 DİŞ SARIMSAĞI, KIYDIĞINIZ SOĞANLARIN BİRAZINI VE ETİN YARISINI ÜZERİNE BAHARATLARINI EKLEYEREK KOYUN ÜZERİNE KALAN SARIMSAĞI ETİ, SOĞANI VE BAHARATLARINI KATARAK ÜZERİNE SİRKE VE SUYUNU DA İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIN.