4 patates
2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Mayonez
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Tereyağı
Süt
Maydonoz
Kırmızı ve Pulbiber
Tuz
Patatesleri ocakta haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Rendeden geçirin. Süt katarak yumuşak püre kıvamına getirin.Kıyılmış maydonozuda ekleyin ve karıştırın.
Sarımsakları havanda ezin ve yoğurda katın.Mayonezide yoğurda yedirin.
Patates püresini servis tabağına döşeyin.Üzerine mayonezli yoğurdu koyun. Tereyağını ocakta eritin. Kırmızı ve pul biberide tereyağına ilave edin ve kızdırın.
Yoğurdun üzerin gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc43765
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2023
3,587 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kg. patates
2 Su bardağı katı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 Diş sarımsak
2 Çay kaşığı kimyon
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Patatesleri haşlayarak püre haline getiriniz.
Sarımsağı tuz ile iyice dövünüz.
Diğer bütün malzemeyi patates püresine katarak iyice karıştırınız.
Servis tabağına alarak kırmızı biberle süsleyiniz.