Kısa URL: https://ml.md/lc147636
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
1,120 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
İç harcı için:
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
90 gram kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İşe öncelikle böreğin iç harcını yapmakla başlayın.
Kuş üzümlerini bir kasenin içinde sıcak suya yatırın.
Şişen üzümlerin suyunu süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Bir tavada yağı kızdırıp soğanları kavurmaya başlayın.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Tuzu ve baharatları da ilave edip kıymalar güzelce piştiğinde altını kapatın.
Kuş üzümlerini de ekleyip karıştırarak kenarda soğumaya bırakın.
Böreğin sosu için yumurtayı derin bir kabın içinde biraz çırpın.
İçine sütü ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Yufkaların birini tezgahın üzerine serin. Hazırladığınız sosu fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
Kıymalı harcı yufkanın bir kenarına serpiştirip rulo biçiminde sarın ve sarmal şeklinde tepsiye yerleştirin.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp fırçayla böreklerin üzerine sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Tepsiyi 20-25 dakika kadar fırında tutun. Üstü kızarınca börekler pişmiş demektir.
4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş)
10 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
4 adet yufka
2 adet kesmeşeker
1 bardak kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sos Malzemeleri:
1 çay bardağı sıvıyağı
3 çay bardağı süt
3 adet yumurta
Sosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.
Kuş üzümlerini ılık suda bir bekletin. Soğanları kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın. Soğana biraz tuz biraz da şeker ekleyerek yağda kavurun. Soğanlara daha önceden kavurduğunuz kıyma, kuş üzümü ve karabiberi de ekleyince böreğimizin içi hazır demektir. Yufkayı tezgaha serin. Birinci yufkaya sos sürüp ikinci yufkayı onun üzerine yerleştirin. Yufkanın üzerine önce sos sonra daha önceden hazırladığınız börek harcından koyun. Kalan 2 yufka ile de aynı işlemi yapın. Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın. Üzerine sos sürün ve böreği yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.