Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Sarıyer Böreği (İstanbul) (3 adet - 703,519 defa bakıldı)

Sarıyer Böreği (İstanbul)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarıyer Böreği

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95655
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
2,433 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


1 Şişe maden suyu
1 paket margarin
2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısı böreğin üzerine)
1 çay bardağı zeytinyağı
½ limon suyu
Alabildiği kadar un
Tuz
İçi için:
100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz

Geniş bir kaba yumurta, maden suyu, limon suyu, sıvı yağ ve tuz konur.
Bu malzemeye alabildiği kadar un eklenir.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur dinlendirilir.
Hamur hafif unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açılır.
Üç parçaya bölünen margarinin bir parçası eritmeden hamura sürülür.
Hamur bohça gibi katlanır.
Hamur buzlukta 15 dakika dinlendirilir.
Hamur buzluktan çıkarılarak tekrar açılır ve yağlanır.
Sonra tekrar bohça gibi katlanarak buzdolabında dinlendirilir.
Bu işlem üç kez tekrarlanır.
Son kez buzluktan çıkan hamur yarım parmak kalınlığında açılır.
Hamur 10’ar cm. lik karelere kesilir.
Orta hararetli fırında 25-30 dakika (Üzeri pembeleşene kadar) pişirilir.



Sarıyer Böreği (İstanbul)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157949
Gönderme Tarihi: 27.May.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Hamurları yağlamak için:
125 gram eritilmiş tereyağı

Hamur için unu geniş bir yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, sıvıyağ, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın ve her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 5 tanesini üst üste koyun. Kalan 5 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda 5'li gruplardan birini düz bir zemine alıp kenarlarından çekerek yırtmadan açabildiğiniz kadar ince açın. Daha sonra bir kenarına kıymalı harç koyup rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine U şeklinde yerleştirin. Daha sonra uç kısımlarını içe doğru kıvırıp birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. 2-3 parmak genişliğinde dilimleyerek servis yapın.



Sarıyer Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158324
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
5 su bardağı un
Yeteri kadar su
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Bir tutam tuz
İçi için:
600 gram hindi kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 adet büyük boy soğan
100 gram dil peyniri
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yenibahar
Tarçın

Öncelikle hamur için unu derin bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru dikdörtgen şeklinde ince açın. Tereyağı ve margarini eritip karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine yağ sürün.
Kenarları üst üste gelecek şekilde bohça biçiminde katlayıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu işlemi 8 kez tekrarlayın. Daha sonra açtığınız dikdörtgen hamuru enlemesine 4'e bölün. Elinizi tereyağına batırıp, hamurlardan birinin uzun tarafını olabildiğince uzatıp, inceltin. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.
İç harç için dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve hindi kıymayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış dil peyniri, kuş üzümü, toz şeker, tuz, yenibahar ve tarçın ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan harcı 4'e ayırın ve açtığınız hamurların uzun kenarlarına paylaştırın. İç harçlı yufkayı rulo şeklinde sarın ve "S" şekli vererek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.







Sarıyer Böreği (İstanbul) Tarifleri Marmara Yemekleri



(3 adet Sarıyer Böreği (İstanbul) 703,519 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort