Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATATESLİ SARMA BÖREK

fidegül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2013
Mesajlar: 20
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc94512
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013
2,348 defa indirildi / yazdırıldı




3 ADET PATATES
100 GR KIYMA
200 GR MARGARİN
4 ADET YUFKA
1 ADET YUMURTA
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TUTAM SUSAM
1 TUTAM KIYILMIŞ MAYDANOZ

KIYMA KAVRULUR. HAŞLANMIŞ PATATES KIYILMIŞ MAYDONOZ KIYMA VE İSTEĞE BAĞLI BAHARATLA İÇ HAZIRLANIR. YUFKA ERİTİLMİŞ MARGARİNLE YAĞLANIR İKİNCİ YUFKA ÜSTÜNE SERİLİR. ORTADAN KESİLİP UZUN TARAFINA İÇ KONUR SARILIR. 4 PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİLİR SIVI YAĞ İLE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR .KALAN İKİ YUFKADA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIR. YUMURTA SÜRÜLÜP SUSAM SERPİLİR 180 DERECELİ FIRINDA PİŞİRİLİR


Sarma Börek

kağıt gibi beyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.09.2012
Mesajlar: 36
Şehir: Etiler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc81328
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012
2,220 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı margarin
3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
100 gr. beyaz peynir

Patatesleri haşlayıp ezin. Sütü kaynatın, içine patatesleri, peyniri ve margarini koyup karıştırın. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgah üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün, son yufkayı üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin.


Sarma Börek

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc65348
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
4,090 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

3 adet hazır yufka
3 adot yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gr. katıyağ
3-4 dilim beyazpeynir
Yeterince tuz ve maydanoz

Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, içine erimiş katıyağ, peynir ve ince kıyılmış maydanoz koyup, çırpınız. Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe hazırladığınız içden Koyunuz. İçi yayıp üzerine ikinci yufkayı örtünüz. Üzerine tekrar bir kepçe iç koyup, yayınız. Üzerine üçüncü yufkayı koyup, kalan içi üstüne yayınız. Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak rulo yapar gibi sarmaya başlayınız. Sarma işi bitince, itina ile tepsiye koyup, buzdolabına yerleştiriniz. Sardığınız yufka 3-4 saat buzdolabında bütünleşmesi için beklemelidir. Bütünleşen sarmayı, buzdolabından çıkarıp, keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimlere kesiniz. Her dilimi yağlanmış bir fırın tepsisine yatırarak diziniz. Orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.

Not: Böreği istediğiniz içle yapabilirsiniz. Yufkanız ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.


Patatesli Sarma Börek (hazır yufka)

Fatma Şener
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2011
Mesajlar: 28
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc63796
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2011
4,644 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
100 gram beyaz peynir

Patatesleri soyup iyice haşlayın. Sütü başka bir tencerede kaynatın, içine haşlanmış ezilmiş patatesleri koyup karıştırın. Rendelenmiş patatese tereyağını da koyup karıştırmaya devam edin. Tuz karabiberi de ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Suluca bir karışım olmalı ki yufkaların üzerine rahatça sürülebilsin. 1 yufkayı tezgâh üzerinde açıp, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürüp 2. yufkayı da üzerine koyun. Karışımımdan tekrar üzerine sürüp son yufkayı da üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkartıp bir parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.


Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.09.2014


SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan)

Mira
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc62820
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
3,410 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
200 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz
2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta

Yufkaları katlayarâk üçgen şeklinde kesiniz. Diğer tarafta peyniri rendeleyiniz veya çatalla ezip, üzerine kıyılmış maydanoz, yumurta akı ilâvesiyle börek içi hazırlayınız. Yufkaların bir kenarına iç koyarak sarıp, kızarırken açılmaması için, ucunu yumurta sarısı ile yapıştırınız. Tavada iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı içerisine atarak kızartınız. Arzu edilirse çarptığınız yumurtaya bulayarak, daha sonra kızartınız.






SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan) Tarifleri Açma Börek Tarifleri



(5 adet SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan) 253,482 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort