|
PATATESLİ SARMA BÖREK |
|
fidegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94512
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013
2,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 ADET PATATES
100 GR KIYMA
200 GR MARGARİN
4 ADET YUFKA
1 ADET YUMURTA
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TUTAM SUSAM
1 TUTAM KIYILMIŞ MAYDANOZ
KIYMA KAVRULUR. HAŞLANMIŞ PATATES KIYILMIŞ MAYDONOZ KIYMA VE İSTEĞE BAĞLI BAHARATLA İÇ HAZIRLANIR. YUFKA ERİTİLMİŞ MARGARİNLE YAĞLANIR İKİNCİ YUFKA ÜSTÜNE SERİLİR. ORTADAN KESİLİP UZUN TARAFINA İÇ KONUR SARILIR. 4 PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİLİR SIVI YAĞ İLE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR .KALAN İKİ YUFKADA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIR. YUMURTA SÜRÜLÜP SUSAM SERPİLİR 180 DERECELİ FIRINDA PİŞİRİLİR
|
Sarma Börek |
|
kağıt gibi beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81328
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
100 gr. beyaz peynir
Patatesleri haşlayıp ezin. Sütü kaynatın, içine patatesleri, peyniri ve margarini koyup karıştırın. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgah üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün, son yufkayı üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin.
|
Sarma Börek |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65348
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
4,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
3 adet hazır yufka
3 adot yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gr. katıyağ
3-4 dilim beyazpeynir
Yeterince tuz ve maydanoz
Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, içine erimiş katıyağ, peynir ve ince kıyılmış maydanoz koyup, çırpınız. Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe hazırladığınız içden Koyunuz. İçi yayıp üzerine ikinci yufkayı örtünüz. Üzerine tekrar bir kepçe iç koyup, yayınız. Üzerine üçüncü yufkayı koyup, kalan içi üstüne yayınız. Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak rulo yapar gibi sarmaya başlayınız. Sarma işi bitince, itina ile tepsiye koyup, buzdolabına yerleştiriniz. Sardığınız yufka 3-4 saat buzdolabında bütünleşmesi için beklemelidir. Bütünleşen sarmayı, buzdolabından çıkarıp, keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimlere kesiniz. Her dilimi yağlanmış bir fırın tepsisine yatırarak diziniz. Orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Böreği istediğiniz içle yapabilirsiniz. Yufkanız ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.
|
Patatesli Sarma Börek (hazır yufka) |
|
Fatma Şener
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63796
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2011
4,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
100 gram beyaz peynir
Patatesleri soyup iyice haşlayın. Sütü başka bir tencerede kaynatın, içine haşlanmış ezilmiş patatesleri koyup karıştırın. Rendelenmiş patatese tereyağını da koyup karıştırmaya devam edin. Tuz karabiberi de ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Suluca bir karışım olmalı ki yufkaların üzerine rahatça sürülebilsin. 1 yufkayı tezgâh üzerinde açıp, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürüp 2. yufkayı da üzerine koyun. Karışımımdan tekrar üzerine sürüp son yufkayı da üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkartıp bir parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.09.2014
|
SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan) |
|
Mira
Aşçı
Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62820
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
3,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
200 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz
2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta
Yufkaları katlayarâk üçgen şeklinde kesiniz. Diğer tarafta peyniri rendeleyiniz veya çatalla ezip, üzerine kıyılmış maydanoz, yumurta akı ilâvesiyle börek içi hazırlayınız. Yufkaların bir kenarına iç koyarak sarıp, kızarırken açılmaması için, ucunu yumurta sarısı ile yapıştırınız. Tavada iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı içerisine atarak kızartınız. Arzu edilirse çarptığınız yumurtaya bulayarak, daha sonra kızartınız.
|
|