|
Sarma İçi (Osmaniye) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38727
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2009
6,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir miktar ince bulgur
Bir baş kuru soğan
Yarım kilo kadar domates
Bir demet maydanoz
Yeşil soğan
1,5 çorba kaşığı salça
1 su bardağı yağ
Yeterince tuz
Bir baş soğan halka, halka doğranır. Bir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur. Daha sonra salça ve küp, küp doğranmış domates ilave edilir. Bir sürede bunlar kavrulur. Sonra tuz ve biber eklenir. Bu işlemler bittikten sonra, bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir. Su kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir. Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır.

|
Sarmiçi (Osmaniye) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1519 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183438
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yeşilbiber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 adet yeşil soğan
2 adet domates
Yarım demet nane
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sarmiçi için köftelik ince bulgur ya da simit adı verilen bulgur tercih edilir. Simit bulgurun elendikten sonra elek altında kalan kısmıdır.
Sarmiçi sosu önceden hazırlanır. Sosu için bir tava içerisinde sıvı yağ, kuru soğan, biber salçası, yeşilbiber kavrulur.
Daha sonra domatesler küp şeklinde doğranıp içerisine ilave edilir.
Bir çay bardağı sıcak su ile yumuşatılan simitin üzerine sos ilave edilip karıştırılır.
Bu karışımın üzerine doğranmış nane, maydanoz, yeşil soğan, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilip bir süre yoğrulur.
Kıvamı oluştuğunda servis yapılır.

|
|