Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Japon Yemekleri > Sashimi (4 adet - 105,651 defa bakıldı)

Sashimi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Suşi Tarifleri
Tempura Tarifleri
Teriyaki Tarifleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sashimi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172073
Gönderme Tarihi: 15.May.2023
247 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram balık (somon, lagos, levrek veya ton)
1 adet kırmızı turp
1 adet orta boy havuç
Wasabi veya acı hardal
Soya sosu

Öncelikle çiğ balığı derisinden ayırın.
Balığı ortadan ikiye bölerek kılçıklarını temizleyin.
Ardından temizlediğiniz balıkları üst üste koyarak derin dondurucuda bekletin.
Balıklar tamamen donduğunda çıkartın ve yarım santim kalınlıkta olacak şekilde incecik kesin.
Balık dilimleri, çözündüğünde servis tabağına yatay bir şekilde dizin.
Turp ve havucu uzun ince şeklilde doğrayın.
Servis tabağının yanına turp ve havuçları ilave edin.
Saşimilerin üzerinde soya sosu gezdirin.
Saşimiyi, wasabi ile birlikte servis edin.



Sashimi

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161734
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
399 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.acunn.com

Somon fileto
Sunum için:
Wasabi
Zencefil turşusu
Soya sos

Ana malzemeler

Sashiminin yapımında birçok balık tercih edilmektedir.
Ton balığı, karagöz balığı, somon balığı, dil balığı zaman zaman kullanılır.
Arzu edilen çiğ balıklar, oldukça ince dilimlenir ve ardından soya sosuna batırılır.
Orkinos balığından da çok lezzetli bir sashimi elde edilebilir.
Soya sosunun olmadığı durumlarda farklı soslar da eklenebilir.
Sashimi hazırlamak için öncelikle balığın derisi alınır.
Balık ikiye kesilir ve kılçık temizlenir.
Temizlenen balık bir süre derin dondurucuda bekletilir.
Donan balık dondurucudan çıkarılır ve ince dilimler halinde kesilir.
Kesilen ince balık dilimleri düz bir tabağa dizilir ve dilimlerin üzerine wasabi parçaları eklenir. Soya sosu da gezdirildiğinde sashimi hazırdır!

Not: Saşimi'de kullanılan popüler ana malzemeler; somon, kalamar, ton balığı, uskumru, istavrit, ahtapot, sarıkuyruk vs. Bazı saşimi malzemeleri, ahtapot gibi, daha iyi çiğnenebilmesi için servisten hemen önce az süre pişirilerek kullanılır. Ancak ton, somon ve kalamar gibi pek çok deniz mahsulü çiğ olarak kullanılır. Tataki ("dövülmüş") bir saşimi türüdür. Hızlı şekilde ve az miktarda sadece dışı mühürlenir, iç kısım çiğ bırakılır. Çok daha az yaygın, ancak bilindik tarzda, türlere örnek olarak yuba (fasulye menşili bir yiyecek) gibi vejetaryen, gyuunotataki (çiğ sığır eti), basaşi (at eti) ve toriwasa (tavuk) da verilebilir. Çiğ tavuk eti kullanımında, etin Salmonella içermemesine dikkat edilmelidir. Bu et, bazen hafifçe kavrulmuş biçimde de kullanılır.



Sashimi (Japonya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39286
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
3,163 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.lezzetsirri.com

500 gr. balık (somon, ton, levrek, lagos)
1 havuç
1 daikon veya turp
japon soya sosu veya soya sosu
wasabi veya sert hardal

Balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca çok iyi kesen bir bıçakla, dikeyine 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesin. Balığı dilimlerken etinin pütürlenmemesine dikkat edin.
Balıklar çözülünce servis tabağına dizin. Havucu ve turbu uzun ince şeritler halinde kesip servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.

Not: Wasabi'nin tadı hardala benzer ve bir bitkinin kökünden elde edilir. Siz onun yerine sert hardal kullanabilirsiniz.


Fotoğraf "güllülokum" tarafından gönderildi. 12.03.2019


Sashimi

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc26986
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
2,516 defa indirildi / yazdırıldı




ÇİĞ BALIK

Malzemeler (4 kişilik):
250 gr. ton balığı fletosu
Acı hardal
Soya sosu
Rendelenmiş turp
İnce kıyılmış zencefil kökü
Maydanoz

Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.
Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.
Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.






Sashimi Tarifleri Japon Yemekleri



(4 adet Sashimi 105,651 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort