Kısa URL: https://ml.md/lc44783
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2009
5,578 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 kg. koyun kıyması
50 gr. çamfıstığı (süneber)
Tuz
25 gr. karışık baharat
Kıyma, baharat, fıstık ve tuz elle yoğurulur. Bu harç, temizlenmiş ve terbiye edilmiş koyun bağırsağı içine özel bir huni vasıtasıyla doldurulur. 6 cm. boyunda parçalar halinde düğümlenerek şekillendirilir. Yağda kızartılarak veya ızgara yapılarak yenir.
Kuzu kıyması
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Yenibahar
Sarımsak
Malzemelerin hepsini yoğurduktan sonra, kuzu bağırsaklarının içine dolduruyoruz, daha sonra kuzu bağırsağını altışar santim aralıklarla bağlıyoruz.
Son olarak, çöp şiş olarak mangalda pişirilebilen sasiço, tavada kızartılarak da yapılabiliyor.