|
Satır Köfte |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93745
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013
3,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı kuzu eti
600 gram dana kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
3 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
3 sivri biber
Öncelikle kuşbaşı eti kesme tahtasının üzerine yerleştirip keskin bir bıçakla ince kıyın. Üzerine yağsız dana kıymayı koyup hepsini birlikte kıyın. Daha sonra yoğurma kabının içine alın. Rendelenmiş soğan, baharatlar ve ekmek içiyle kıymayı harmanlayın. Elinizle köfteler yapın ve az yağda hafifçe kızartın. Diğer taraftan da patatesleri soyup dilimleyip hafif kızartın. Üzerine közlenmiş biberleri de ekleyip sıcak servis yapın.
|
SATIR KÖFTESİ |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc52568
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
500 gr sinirsiz dana eti
125 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet ince kıyılmış yeşil biber
4 diş ince doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ demet ince kıyılmış maydanoz
Dana eti ve kuzu eti karıştırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır. İçine kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, yeşil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıştırılır. Tekrar satırla iyice kıyılır. İyice özleşen karışım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir. Sonra ızgara teli arasında kömür ateşinde pişirilir. Servis ederken yanında ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve biber ile servis edebilirsiniz.
|
Satır Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92479
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça dana antrikot
5 dal biberiye
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Etleri çok keskin bir bıçakla, kesme tahtası üzerinde ince ince kıyın. Limon suyu, biberiye, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Eti bu sosun içinde bir saat kadar bekletin. Daha sonra yoğurup dilediğiniz irilikte köfteler hazırlayın. Izgarada köftelerin iki yüzünü de pişirin.
Fotoğraf "filihiye" tarafından gönderildi. 17.03.2015
|
|