|
SAUCE CHATEAUBRIAND |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15075
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2007
3,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kişilik MALZEME :
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan piyaz doğranmış
5 adet tane karabiber
6 adet taze mantar, yoksa konserve
1 çay kaşığı kekik
1/4 defne yaprağı
1 su bardağı sirke
2 su bardağı konsome
3 çorba kaşığı dolusu tereyağı (150 gr.)
3 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
YAPILIŞI :
Mantarı piyaz doğrayınız, bir tencereye yağı, mantarı, soğanı, defneyi ve tane karabiberi koyup orta ateşte karıştırarak iki üç dakika sote yapıp sirkeyi ve kekiği ilâve ediniz
Kaynatarak sirkenin dörtte üçünü çektirip konsomeyi ilâve edip onun da yarısını çektiriniz
Ateşten alıp süzdürdükten sonra karıştırarak içersine tereyağ, maydanozu yedirip servis ediniz
Not: Bu sos ızgara etlerle bilhassa ızgara siyah etlerle servis edilir.
|
Sauce Châteaubriand |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97252
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
50 g arpacık soğan
6-7 yemek kaşığı (50 g) temizlenmiş ve doğranmış mantar
200 ml elma sirkesi
2 adet defne yaprağı
Tane karabiber (taze çekilmiş)
Tuz
1 lt sauce demi glace (veya koyulaştırılmış et suyuda olabilir)
100 g metrdotel tereyağı
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
1 dal taze fesleğen
Derin bir tavaya; beyaz şarabı , ince kıyılmış arpacık soğanı ve taze fesleğeni koyup 2/3 ü kalıncaya kadar çektiriniz.
Sauce demi glace (veya koyulaştırılmış et suyunu) ekleyiniz. Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Oluşan kefi alınız.
İnce süzgeçten geçirip süzünüz.
Tekrar ocağa alın, metrdotel tereyağını katıp karıştırın, tuz ve karabiberini ekleyip kontrol ediniz. Tarhun otunu katarak sosu tamamlayınız.
Not: Izgara bonfilenin yanında servis edilir.
|
|