|
|
Sauce Curry |
|
hülagü dinç
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc97274
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014
1,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 yemek kaşığı brunoise doğranmış soğan
2 yemek kaşığı brunoise doğranmış eşit ölçülerde pırasa- havuç- kereviz
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı tuz
1,2 çay kaşığı toz curry
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 adet tane karanfil
1 tutam kekik
1/2 çay kaşığı kıyılmış maydonoz
1/4 çay kaşığı nut meg rendesi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (veya sütü ½ bardak)
1 /2 yemek kaşığı ince kıyılmış tatlı elma
1 yemek kaşığı limon suyu
300 g velauté de veau
100g krema
1 Sos tenceresinde brunoise doğranmış soğanı yağ ile hafif pembeleştiniz.
2 Eşit ölçülerde pırasa- havuç- kereviz ve defne yarağı ekleyip kavurmaya devam ediniz.
3 Curry eklenir ve karıştırılır, 8-10 sn kavrulduktan sonra ince kıyılmış sarımsak, tuz, tane karanfil, kekik, nut meg, büyük hindistan cevizi rendesi (coconut), elma, maydonoz ekleyiniz.
4 10-15 sn ocak üzerinde karıştırınız, Velauté de Veau ekleyerek ağır ateşte 25- 30 dk kaynatınız.
5 Tamamı ezilecek şekilde blenderden veya süzgeçten geçiriniz.
6 Tekrar ocağa alınır ve ısıtılır; limon suyu eklenir karıştırılır. Krema eklenip karıştırılır ve hemen kullanılır.
Not: Yumurtalar, kümes hayvanlarında, koyun dana et çeşitlerinde kullanılır. Curry de volaille (tavuklu köri), curry de veau (dana etli köri) gibi isimler alır.
Sauce curry nin içine; ince dilimlenmiş muz, bir yemek kaşığı kadar mango reçeli eklenebilir ( Mango chutney =özel hint reçeli). Genellikle birlikte servis edilecek et saute edilir, aynı tavaya sos eklenir. Önceden tereyağında kızartılmış muz bütün halde ve uzunlamasına konur. Pirinç garnitürüyle servis edilir.
|
Sauce Curry |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15003
Gönderme Tarihi: 31.May.2007
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet tavuk kanadı veya boynu ve ayağı veya 4 parça bir parmak uzunluğunda dana kemiği
1 çorba kaşığı dolu margarin
İnce zar gibi doğranmış bir küçük soğan
1/4 beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1+1/2 kahve fincanı un
1/2 tatlı kaşığı hint biberi (curry)
1 çorba kaşığı ketçap
4 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yağı küçük bir tencereye koyup kızdırınız
Kemikleri ilâve edip kemikler sarı bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurunuz
Sebzesini, Curry biberini, elmayı, kecap'ı ilâve edip iki dakika karıştırarak kavurunuz, tuzunu ilâve ediniz
Sonra suyunu ilâve edip ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine bir işaret koyunuz
Suyunu çektikçe aynı miktarda kaynar su ilâve ederek bir buçuk saat pişiriniz
Bu arada üzerinde toplanacak yağ ve köpükleri de alıp atınız
Sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yediriniz
Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynatarak pişirip ateşten alınız, süzdürüp kullanınız
|
|
Sauce Curry Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|