|
Sauce Remoulade |
|
gülnur ay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc97298
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2014
3,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 ml (2+1/2 su bardağı) Mayonez
2 yemek kaşığı kıyılmış ançuez
1 çay bardağı kıyılmış kapari
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı, isteğe bağlı kıyılmış tarhun otu
1 su bardağı kornişon ince doğranmış
Malzemenin hepsini, uygun bir salata kabında karıştırınız.
Not: Kızartılmış balıklar ve her türlü soğuk balık ile servis edilir.
|
REMULAD SOS |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64020
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/4 su bardağı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 küçük hıyar turşusu (kurulanıp ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kapari (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
Mayonez ve hardalı, küçük bir kassde tahta kaşıkla dövünüz. Tuz ve biberi katıp, hepsi iyice karışana kadar dövmeye devam ediniz.
Hıyar turşusu, kapari, maydanoz ve taze soğanı katıp, sosu iyice karıştırınız. Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.
Sosu bir sosluğa boşaltıp servis ediniz yada üstünü örterek buzdolabında saklayınız.
Not: Remulad sosu hardal, baharat, hıyar turşusu ve kapari ile tadlandırılmış klasik bir Fransız mayonezidir. Deniz ürünleriyle birlikte lezzetli bir ordörv olarak servis edilebilir.
|
REMULAT SOS |
|
sektör
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52775
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
5,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kâseye çok ince kıyılmış bir adet kornişon, bir adet kapari, 7-8 diş sarımsak, biraz tarhun ve maydanoz koyup 2 çiğ yumurta sarısıyla tuz, biber ve 2 çorba kaşığı Fransız hardalı ilâve edip bir tahta kaşıkla iyice çeviriniz. O anda bir kaşık sirke ile 6 kaşık zeytinyağı akıtarak çevirmeğe devam ediniz. Sonla mayonez kıvamını alınca kullanınız.
Not: Bu salça, soğuk etler, tavuklar, balıklar içindir. Bunları iyi haşlayıp süzdükten sonra etlerini ayırıp soğuk olarak tabağa koyup üzerine biraz salça döşenir.
|
Remulad Sosu (Fransa) |
|
yeni gözde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc27872
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr. mayonez
50 gr. kornişon kaba doğranmış
1 çorba kaşığı ançuez ezmesi
25 gr. kapari kaba doğranmış
1 çorba kaşığı doğranmış taze ot buketi
Mayoneze her biri kabaca doğranmış kapari ve kornişonu, taze ot buketini, ançuez ezmesini katıp, hepsini iyice karıştırın ve servise sunun.
|
SAUCE REMULADE |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15115
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2007
2,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı mayonez (500 gr.)
2 çorba kaşığı kıyılmış ançuez
1 kahve fincanı kıyılmış kapari
2 kahve fincanı kornişon veya hıyar turşusu
2 kaşık kıyılmış maydanoz
Hepsini birlikte bir kapta iyice karıştırınız
|
|