|
|
Şavurma |
|
fadista
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70858
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011
11,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 parça tavuk göğsü
Kişi sayısı kadar yuvarlak taş fırın ekmeği
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Nane
Pulbiber
Tuz
Tavuk göğüslerini tencereye koyun ve iyice haşlayın. Tavuklar haşlanırken bir tavada salçalı sosunuzu hazırlayın, yani yağınızın tamamını tavaya koyun, salçanızı ve dilediğiniz kadar da pulbiberinizi ekleyin, hafif kavurun lütfen yakmayın. Ayrıca kasedeki yoğurdunuza mayonez, sarımsak, nane, tuz ilave edin ve ikinci sosunuzu da hazırlayın. Haşlanmış olan tavuklarınızı sudan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyin. Teflon bir tencereye dilimlediğiniz tavuk parçalarını koyun kısık ateşte arasıra karıştırarak kızarmasını sağlayın. Bu işlem sırasında kesinlikle yağ koymayın. Ekmeğinizin içini açın hazırladığınız salçalı sostan dilediğiniz kadar sürün ve tavukları da koyun. Eğer mikro dalga fırınınız varsa ona koyup ekmeği yumuşayacak şekilde ısıtın. Fırınınız yoksa tavukları pişirdiğiniz tencereye tavukların üzerine koyun ve ekmeğinizi hem yumuşatın hem de ısıtın. Bu işlemden sonra ekmeğinize yoğurtlu sosunuzdan sürün ve yiyin.
|
Shawarma |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179935
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr tavuk göğsü veya kuzu/dana eti
2 yemek kaşığı yoğurt
3 diş (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kırmızı biber
Tuz (isteğe bağlı)
Sos İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş (ezilmiş)
Tuz
Tavuk veya eti ince ince toplanır. Bir çeşitlilikte yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Etleri bu marinasyona bulayın ve depolayın en az 4 saat, açılan bir gece bekletin.
Marine edilmiş geniş bir tavada yüksek sıcaklıkta erime ve suyunun erimesine kadar devam eder. Etler iyice kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirmeye devam edin.
Sos malzemelerini bir kasede karıştırın. İsteğe göre ince salatalık ya da taze nane kullanılabilir.
Lavaş ya da pide ekmeğinin içine pişirdiğiniz eti koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve taze olarak saklayın domates, salatalık, marul gibi sebzelerle birlikte servis edin.
|
Shawarma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177240
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2024
107 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram dana eti (kuzu veya tavuk da kullanabilirsiniz), ince dilimlenmiş
4-6 adet lavaş ekmeği veya pide
1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
1 büyük domates, ince dilimlenmiş
1 salatalık, ince dilimlenmiş
Yarım demet taze maydanoz veya marul yaprakları
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz köri
Tuz
Derin bir kapta, et dilimlerini zeytinyağı veya sıvı yağ, sarımsak, kimyon, toz kırmızı biber, karabiber, toz köri ve tuz ile marine edin. En az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Marine olan etleri tavada veya ızgarada, her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin.
Lavaş ekmeğini veya pideyi hafifçe ıslatarak bir tabağa serin. Üzerine maydanoz veya marul yaprakları serin.
Domates dilimlerini, soğan dilimlerini ve salatalık dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirin.
Üzerine pişirdiğiniz et dilimlerini yerleştirin.
Ekmek kenarlarını içe doğru katlayarak shawarma'yı sarın.
Hazırladığınız shawarma'yı dilimleyin ve servis tabağına yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak, üzerine limon sıkarak veya yoğurt ile servis edin.
|
|
Şavurma Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|