Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Sazan Haşlaması (2 adet - 130,955 defa bakıldı)

Sazan Haşlaması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sazan Haşlaması

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61759
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2011
2,405 defa indirildi / yazdırıldı




2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş)
12 su bardağı su
1 büyük pırasanın beyaz kısmı (doğranmış)
1 havuç (kabuğu kazınıp doğranmış)
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tuz

Büyük bir tencerede suyu kaynatıp pırasa, havuç, dereotu ve tuzu koyunuz. Ateşi kısıp 10 dakika yavaş yavaş pişiriniz.
Dilimlenmiş sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde atarak, tencerenin kapağını kapatınız. Ateşi kısıp sazanları 5-6 dakika pişiriniz.
Delikli kepçe yada mutfak maşasıyla balıkları çıkarıp, bir servis tabağına koyarak servis ediniz.

Not: Sazanları soğuk servis edecekseniz haşlama suyunda soğumaya bırakıp sonra çıkararak buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis ediniz.


SAZAN BALIĞI HAŞLAMASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64345
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,894 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg sazan balığı (fileto çıkarılıp, 6 parçaya bölünmüş)
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
1 hıyar (kabuğu soyulup, doğranmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
10 tane-karabiber
1 tatlı kaşığı dereotu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 defne yaprağı
1 kahve kaşığı hindistancevizi
2 tatlı kaşığı tuz
3+1/2 su bardağı su
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı un

Geniş bir tencereye kereviz rendesi, hıyar, maydanoz, tane-karabiber, dereotu, sarımsak, defne yaprağı, hindistancevizi ve tuzu koyup, üstüne sazan balığı filetolarını yerleştiriniz. Suyu ekleyiniz. (su balık filetolarını örtmezse, biraz daha su katınız.)
Tencereyi orta ateşe oturtup kaynatınız. Kaynamağa başlayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını örterek, balık filetolarını 20 dakika, filetolar yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, balık filetolarını düz, bir spatulayla ısıtılmış bir tabağa çıkararak üstlerini alüminyum kağıtla örtünüz. Tenceredeki karışımı bir süzgeçten büyük bir kaseye süzüp, süzgeçte kalan malzemeyi atınız. Orta boy bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritiniz. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak unu ekleyiniz. Pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırmaya devam ediniz.
Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, kaseye süzdüğünüz pişme suyunu azar azar, yağ - un karışımına katınız. Tencereyi orta ateşe oturtup, sosu 5 dakika, kalınlaşıp pürtüksüz bir hale gelene kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sosu baktaki balıkların üstüne dökerek, servis ediniz.






Sazan Haşlaması Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(2 adet Sazan Haşlaması 130,955 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası