Patatesler haşlanarak kabukları soyunuz. Sonra havuçları ve ıspanagıda temizleyip haşlayın. Bir kap içersine zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi karıştırın. İlk önce suyunu alıp ince ince doğradığınız ıspanaklara, daha sonra püre haline getirdiğimiz patates ve havuçları ayrı ayrı kaplarda, daha önce elde ettiğimiz sosu eşit miktarda sebzelerin üzerinde gezdirerek karıştıralım. Yağladığımız yuvarlak kek kabına ilk önce ıspanağı koyup sıkıştıralım, sonra havuçu koyup bastırdıktan sonra patates içinde aynı işlemi yapalım.işlem bittikten sonra buzdolabında en az 4 saat bekletikten sonra servis tabağına alıp ortasına istediğimiz şekli verebiliriz.
Kısa URL: https://ml.md/lc75767
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
1 bağ semizotu
2 tane haşlanmış iri doğranmış kabak
2 adet iri doğranmış patates
2 adet iri rendelenmiş veya jülyen doğranmış havuç
1 kutu mısır
2-3 adet Kırmızı yağ biberi
Sos için:
1 büyük kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
1 paket knorr sirkeli sarımsaklı sos
1 paket knorr fesleğenli sos
2 adet dövülmüş sarımsak
Biraz tuz
En altta semizotu kalacak şekilde, bütün sebzeler servis tabağına konur. Üzerine hazırlanan sos dökülür.