Kısa URL: https://ml.md/lc96528
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
750 gram pırasa
50 gram tereyağı
200 gram salam
250 gram pirinç
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
1 kilo domates
Pırasaları ayıklayıp temizleyin. İnce halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın. Pirinci ekleyin. Yarım litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın beyaz peyniri rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın. Bunu başka bir kaba alın. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unuyla karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin. Karışımın üzerine koyun. Peynir karışımını da üzerine serpin. 225 derecei fırında yarım saat pişirin. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc75988
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
2 kabak
2 havuç
200 gram brokoli
Yarım demet taze soğan, dereotu ve maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı un
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Üzerine havuçları rendeleyin. Yeşillikleri de ince bir şekilde kıyıp üzerine ekleyin. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı da bir kap içinde çırpıp bu karışıma ilave edin. Son olarak baharat ve kabartma tozunu 3 çorba kaşığı unla birlikte harmanlayıp içine dökün. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 derecedeki fırında pişirip çıkartın. Servis tabağına alın, isterseniz yeşillik ve domates ile süsleyip ikram edin.