|
Sebze Buketi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66776
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
3,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
350 gr. taze fasulye
1 orta boy havuç
1 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı şeker
5-6 diş sanmsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 kahve fincanı sirke
1/2 su bardağı su
Havucu soyup kibrit çöpü inceliğinde dilimleyelim. Fasulyeleri ayıklayıp aynı incelikte dilimleyelim. Patlıcanları alaca soyup havuç ve fasulyelerden biraz daha kalınca kibrit çöpü gibi dilimleyelim. Domatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Tencereye sırasıyla havuçları, üzerine fasulyeleri, üzerine patlıcanları, en üste domatesleri alalım. Bir kapta dövülmüş sarımsakları, suyu, sirkeyi, sıvı yağı, şekeri, tuzu çırparak karıştıralım ve sebzelerin üzerine gezdirelim. Yemeği ağır ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirip ateşten alalım. Soğutup servis yapalım.
Not: Yemeği hiç karıştırmadan pişirin.
|
Sebze Buketi |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc4820
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr Taze Fasulye
1 Adet Orta Boy Kabak
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çorba Kaşığı Mısırözü Yağı
3-4 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Fasulyeleri ayıklayıp,kabağın ve havucun kabuklarını soyalım.Hepsini uzun ince doğrayalım.Yağı tencereye alalım. Dövülmüş sarımsakları ilave edelim.
Ardından fasulyeleri tencereye alalım. Karıştırarak 3 dk kavuralım. Sonra havuçları tencereye alalım. Karıştırmaya devam ederek 5 dk daha kavuralım. Orta hararetli ateşte yumuşamaya başlayan havuç ve
fasulyelerin içine kabakları ilave edelim. Yine kavurmaya devam edelim.
Sebzeleri hafifçe fazla yumuşatmadan sote edelim. Ateşten almadan iki dk önce kuru fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyelim. Garnitür olarak servis yapalım.
|
Sebze Buketi |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71367
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr taze fasülye
1 adet orta boy havuç
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 yemek kaşığı şeker
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım su bardağı su
Tavaya sıvı yağın yarısını alıp tavuk etlerini, suyunu bırakıp çekene dek kavurarak ateşten alalım. Ayrı bir tavaya kalan sıvı yağı alıp, küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. İnce uzun dilimlenmiş mantarları da katıp suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Sonra sotelenmiş etleri, soya sosunu, tuzu, karabiberi ekleyip 1-2 dk. daha karıştırarak kavurmaya devam edelim. Bu arada tavuk suyuna unu ilave edip topaksız kıvama gelene dek karıştıralım ve ekleyelim. Karıştırmaya ara vermeden 2-3 dk. daha pişirelim. Kremayı ekleyip birkaç kez karıştırarak ateşten alalım ve servis yapalım.
|
Sebze Buketi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc101989
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2014
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane orta boy soğan
1 tane havuç
10 tane taze fasülye
2 orta boy patates
1 çorba kaşığı smargarin
1 su bardağı mısır
1/2 demet dereotu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Havucu ve patatesi iri küp şeklinde doğrayalım fasulyeleri dikine kesinsoğanı 4 de bölün.
Margarinde soğan ve havuçlar yumuşayıncaya kardar pişirelim fasulyeve patatesleri ilave edlim 5 dakika hızlı ateşte pişirelim, mısırı ve sıcak suyu da ilave edlim tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim. Üzerine ince kıyılmış dereotun serpelim, servis edelim.
|
|