|
Sebze Çorbası |
|
nurkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2017
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126408
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
841 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı (35 gr) Bizim Yağ
Yarım kahve fincanı Bizim Yağ Ayçiçek
1 adet büyük patates
1 büyük havuç
1 su bardağı bezelye kabak
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
6 bardak su
Yağı tencereye alıp soğanı kavuruyoruz. Pembeleşen soğanın üzerine unu ekleyip tekrar kavuruyoruz. Sonra çok küçük zar büyüklüğünde doğradığımız sebzelerimizi atıp tekrar kavuruyoruz. İçine sarımsağı doğrayıp sıcak suyu ekliyoruz. Tuzunu da ayarlayıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve indirirken sütünü ekleyip üzerine dereotunu doğruyoruz.
Not: Kıvamına göre ununu azaltıp çoğaltabilirsiniz. Eğer çok koyu seviyorsanız unu arttırabilirsiniz ama patatesin de yoğunluk vereceğini unutmayın.
|
Sebze Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49831
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gram taze fasulye
250 gram kabak
250 gram patates
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Fasulyeleri ayıklayıp kabak, patates, havuç ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Yağsız bir tavada soğan, taze fasulye ve havucu 20 dakika karıştırarak pişirin. Tavaya patates ve kabakları ilave ederek 10 dakika tüm sebzeleri kavurun. 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika kaynamaya bırakın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
|
|