Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paça Çorbası Tarifleri > Sebze Ezme Çorbası (9 adet - 182,214 defa bakıldı)

Sebze Ezme Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ezme Sebze Çorbası

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10380
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,708 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
800 gr Adapazarı patatesi,
90 gr margarin veya sadeyağ,
yarım lt süt,
1 lt et suyu (tavuk suyu da olabilir),
2 yumurta,
3 sap pırasa,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 dilim forma ekmeği.

Yapılışı:
Pırasa, kökleri ve yeşil kısımları kesilip ayıklandıktan sonra bol suda iyice yıkanır. Sonra iri delikli süzgece konup suyu süzülür. Suyu süzülür, pırasalar doğranır ve 30 gr margarinle birlikte tencereye konur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak pırasa kavrulur; buna, soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış patatesler katılır. Tahta kaşıkla karıştırarak, sıcak süt ve et suyu ilave edilir, tuz ve karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Sebzeler iyice dağılıncaya kadar hafif ateşte kaynatılır. Pişince süzgeçten geçirilir. Sonra 40 gr yağ ve yumurtaların sanları çırpılır ve tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılan çorbaya birden boşaltılır. Bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra çorba tenceresi, içinde kaynar su bulunan ateşteki daha büyük bir tencerenin içine oturtulur (benmari usulü) ve bu durumda servis vaktine kadar bırakılır. Kalan yağda küçük parçalara bölünmüş ekmek kızartılır. Ekmekler kızarınca kevgirle çıkarılır. Servis sırasında çorbayı kaselere boşalttıktan sonra, bu kızarmış ekmeklerden de birkaç parça konur ve böylece servis yapılır. Bu çorbaya isteğe göre, ince ince doğranmış maydanoz da serpilebilir.


Ezme Sebze Çorbası

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26903
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,671 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
3 adet patates
2 adet pırasa
2-3 adet havuç
2-3 yaprak lahana
1 küçük baş kereviz
2 kaşık yağ
1 kaşık un
1 lt. et suyu veya su
1 baş soğan
Arzu edilirse domates suyu veya püresi
Tuz

Yapılışı:
Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayınız. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayınız. Bir tencereye yağı ve kıyılmış soğanı koyunuz, orta hararetli ateşte hafifçe kavurunuz. Soğanlar hafif ölünce bir kaşık unu koyup bir iki defa karıştırınız. Patatesler hariç kıyılmış sebzeleri ilave ediniz ve hafifçe öldürünüz. Et suyunu veya suyu ilave edip sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Sebzeler biraz yumuşayınca aynı büyüklükte doğranmış patatesi ilave ediniz, (patates çabuk piştiği için ayrı konur) ezilecek yumuşaklığa gelince süzgece boşaltınız. Ezerek başka tencereye geçiriniz. Tekrar ateşe koyup kaynatınız. Sütlü veya limonlu terbiye yapınız. Kaseye boşaltınız, istediğiniz bir garnitürle sofraya alınız.


EZME SEBZE ÇORBASI

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20157
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,476 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 adet küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber

Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.


Sebze Ezme Çorbası

Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Balçova/İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc4875
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
2,447 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı
200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç
150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates
2 adet ince doğranmış kuru soğan
200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates
2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber
4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
150 gr tereyağı veya margarin
Yeteri kadar tuz
6 bardak su

Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis yapın.


ML® Pastörel Çorba için tıklayın


SEBZE EZME ÇORBASI

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc7536
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
2,427 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kereviz, havuç, pırasa (Hepsinin tutarı 300 gr.)
1 çorba kaşığı un
1 adet patates ve soğan
1 çorba kaşığı sade yağ
3 su bardağı et suyu
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
Yeteri kadar tuz.

Bir kap içinde bir kaşık yağ, bir kıyılmış soğan, un kavrulur. Üzerine üç bardak et suyu konur. Sebzeler temizlenmiş, ince kesilmiş olarak hazırladığımız et suyuna katılır. Pişinceye kadar kaynatılır. Üç çorba kaşığı süt ve yumurtanın sarısı karıştırılarak çorbaya ilâve edilir. Süzgeçten geçirilir. Arzu edilirse üzerine yağda ya da fırında kızarmış zar gibi küçük ekmek konur.


SEBZE EZMESİ ÇORBASI

herkül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2010
Mesajlar: 27
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc47262
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2010
2,379 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet iri soğan
2 çorba kaşığı dolusu yağ
2 adet iri patates
1 adet havuç
1 orta boy kabak
1 küçük kereviz
15 adet ayşe veya çalı fasulyesi
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 litre et suyu

Soğanı soyup, piyaz biçimi doğrayınız. öbür sebzeleri de yıkayıp temizledikten sonra, arzu ettiğiniz gibi ince ince doğrayınız. Bir tencereye yağı koyup kızardıktan sonra soğanı ve öbür sebzeleri ilâve ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Sonra ununu ilâve edip iyice karıştırdı -tan sonra tuzunu ve suyunu da ilâve ederek 1 saat pişiriniz. Sonra püre makinesinden geçirip üzerine kızarmış ekmekle servis yapınız.


SEBZE EZME ÇORBASI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80077
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,893 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

2 adet iri soğan
15 adet ayşe (veya çalı fasulye)
2 adet iri patates
2 çorba kaşığı dolusu yağ
1 adet iri havuç
2 çorba kaşığı un
1 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük kereviz
12 su bardağı et suyu (2,5 litre)

1) Soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Diğer sebzeleri de yıkayıp temizledikten sonra, arzu ettiğiniz gibi ince doğrayınız.
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırdıktan sonra, soğanı ve diğer sebzeleri ilâve ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurunuz.
3) Sonra ununu ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ilâve edip 1 saat pişiriniz.
4) Sonra püre makinesinden geçirip kızarmış ekmekle servis yapınız.

Not: Bu sebzeler soğan hariç doğrandıktan sonra net 500 gram olmalıdır. Sebze çorbasını mevsimde patlıcan hariç hangi sebzeyi bulursanız onunla yaparsınız.


Ezme Sebze Çorbası

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc120811
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,270 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasa
2 adet patates
1 kg karışık çeşitli taze sebzeler
9 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Pırasayı incecik kıyın. Patatesleri soyup gelişi güzel doğrayın. Diğer sebzeleri de yıkayıp gelişi güzel doğrayın. Tencerede, tereyağıyla pırasalar 2 dakika kavrularak öldürülür. Üzerine su koyup kaynatın. İçine patates ve diğer sebzeleri ekleyip, kapağı kapalı olarak, 30 dakika civarında yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Mikserle çorbayı iyice ezin ve süzgeçten geçirin. Servis edin.



Ezme Sebze Çorbası

dumanlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2017
Mesajlar: 37
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc125872
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2017
1,065 defa indirildi / yazdırıldı




Fikret Aktoros

1 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı un
Mevsim sebzelerinden birkaçı (Kabak, domatas, ıspanak, pazı, fasulye vs.)
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Orta boy patates
1 Küçük havuç

Yağ ile unu tencereye koyup hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz.
8 su bardağı su katıp kaynatınız.
Pirinç ve mercimeği ilave ediniz.
Sebzeleri irice doğrayınız.
Yarı pişmiş pirinçe sebzeleri ve tuzu katınız.
Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tel süzgeçten başka bir kaba geçirip tekrar tenceresine alınız.
Yemekten 10 dakika önce yumurta sarısını sütle karıştırınız.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp, çorbaya karıştırarak ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltınız.






Sebze Ezme Çorbası Tarifleri Paça Çorbası Tarifleri



(9 adet Sebze Ezme Çorbası 182,214 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort