2-3 kereviz sapı
2-3 dsl taze soğan
½ karnabahar
1 küçük havuç
½ kapya biber
4 yumurta
½ su bardağı peynir
2 kaşık kinoa unu
1 tatlı kaşığı dibek biberi tozu
2 tatlı kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarmsak tozu
Tuz
Karabiber
Karnahabar, havuç ve kapya biberi rendeleyin. Kereviz sapı ve taze soğanı minik minik doğrayın.
Sebzlerin suyunu sıkın ve kalan malzemeleri ekleyin.
Köfte şeklini verip ister yağlanmış tavada ister fırında pişirin (fırında pişirecekseniz karışımın içine az miktarda sıvı yağ ekleyin).
110 gram haşlanmış patates
60 gram haşlanmış havuç
50 gram az haşlanmış karnabahar
30 gram düşük proteinli ekmek (ufalanmış)
30 gram soğan
15 gram margarin
Birkaç dal doğranmış maydanoz
5 gram ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Haşlanmış havuç, patates ve karnabahar çukur bir kapta çatalla ezilir. Soğan sıvı yağda kavrulur. Margarin, kavrulmuş soğan, ufalanmış düşük proteinli ekmek, maydanoz, karabiber, kırmızı biber, ceviz ve tuz çukur kaba ilave edilir ve harmanlanıp yoğrulur. Yoğrulan malzeme köfte şekli verildikten sonra teflon tavada alt-üst kızartılır.
Not: Düşük proteinli süt tozu ile yoğurt tarifimizle hazırlayacağınız yoğurtla birlikte servis yapılabilir.