|
Sebze Püresi |
|
beyaz menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc132355
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2018
759 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy kabak
1 ortaboy karnabahar
1 kase bezelye
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı yağ
Tuz
Kabakları karnabaharı ve bezelyeleri yeteri kadar su ile haşlayın.
Bir başka kapta küçük küçük doğradığınız domatesleri iki yemek kaşığı yağda soteleyin.
Haşlanmış kabakları küçük küçük kesin.
Daha sonra tüm karışımı blenderda püre kıvamına getirin.
|
Sebze Püresi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113254
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2015
1,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 su bardağı süt
3 adet taze soğan
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
Tuz
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırarak püre kıvamında pişirin. Temizlenmiş havuç ve kerevizi de rendeleyip patates püresine ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce doğranmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Servis tabağına alarak ister ılık, ister soğuk servis yapın.
|
Sebze Püresi |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51155
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
1,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük baş kereviz
1 havuç
1 kg. patates
1 su bardağı süt
Dereotu
Maydanoz
Tuz
3 taze soğan
3 yemek kaşığı margarin
Haşlanan patatesler kabukları soyulduktan sonra rendelenip, tencerede pişirmeye başlanır. Margarin, süt, tuz ilave edilerek püre haline getirilir. Temizlenmiş ve rendelenmiş havuç ile kereviz püreye eklenerek 10 dakika daha pişmeye bırakılır. İnce doğranmış dereotu, maydanoz, taze soğanlar eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır. Arzuya göre süslenir.
|
|