500 gr bebek havuç
500 gr bebek rezene
500 gr maydanoz sapı
500 gr beyaz turp
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç kekik
Fırını 220 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Sebzeleri ikiye kesin. Tüm sebzeleri fırın tepsisine alın ve üzerlerine yağ serpin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile çeşnilendirin. Kekiği ilave edin ve iyice karıştırın. Ara ara çevirerek 45 dakika süreyle fırınlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc77413
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg domates
500g. ıspanak
1 adet soğan
2o adet mantar
4 adet patates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dal biberiye
Birkaç dal maydanoz
Tuz
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ağır tabanlı bir tavada zeytinyağını orta hararetli ateşte kızdırın. Soğanları içine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri soğanlara ilave ederek 6-7 dakika daha pişirin. Ateşten alıp bir kaseye koyun. Mantarları az miktarda zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. Yağını süzün ve ayrı bir kaba ayırın. Patatesleri de zeytinyağında orta ateşte 3 dakika soteleyin. İçine sarımsakları ilave edin ve 1 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın; yağını süzmek için kâğıt bir havlu üzerinde bekletin.
Fırına uygun bir kaba patatesleri düzgün bir şekilde dizin. Üzerine ıspanakları yayın ve domatesleri ekleyin. Mantarları da dizdikten sonra kabın üzerin folyo ile kaplayıp, 30-45 dakika arası fırında pişirin. Sıcak servis yapın.