|
Sebzeli Sos |
|
varlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc143156
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019
842 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım havuç
Yarım kabak
1 dal pırasanın beyaz kısmı
Sebzelerin hepsi yıkandıktan sonra çok ince, kibrit çöpü formunda, uzunlamasına doğranır. İçine 4 adet kesme şeker atılan suda iyice haşlanır ve süzdürülür. Sonra da ala krem sosun içine karıştırılır.
|
SEBZE SOSU |
|
savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20961
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet maydanoz sapı
1/2 limon kabuğu
1 orta boy patates
1 çorba kaşığı un
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1/4 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye iri kıyılmış maydanoz sapı, fındık büyüklüğünde doğranmış patates, havuç, soğan, limon kabuğu ve yağı koyunuz. Un ilâve edip hafif hararetli ısıda 5 dakika karıştırınız. Salça ve 4 su bardağı su koyup kapağını örtünüz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten başka bir kaba geçiriniz.
|
Sebze Sosu |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3651
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Sogan
1 Dis Sarimsak
1 Havuç
2 Kereviz
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Köri
100 gr Haslanmis Taze Fasulye
1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Kase Süzme Yoğurt
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani ince ince dograyin, sarimsagi ezin. Havucu temizleyip rendeleyin,
kerevizi soyup küçük klipler halinde dograyin. Hazirladiginiz sebzeleri
tencereye alip siviyagi ekleyin. Kapagi aralik olarak kisik ateste 10-12
dakika pisirin.
Sebzeler suyunu salmaya baslayinca köriyi ilave edip kokusunu birakmasi
için 1-2 dakika bekleyin. Yarim kase su, limon suyu ve haslanmis
fasulyeleri ekleyip tahta kasikla karistirarak 5 dakika pisirin. Gerekirse bir
miktar daha su ekleyin.
Hazirladiginiz karisimi blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye
kadar ezerek çirpin. Yogurdu ekleyin ve karistirarak krema kivaminda bir
sos haline getirin. Kisik ateste 6-7 dakika kadar pisirin. Tuz, karabiber
serpin ve sicak olarak servis yapin.
|
|