|
Sebzeli Sufle |
|
şerife şaşmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89813
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2013
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
1 adet patates
1 havuç
3 yumurta
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4 sap taze soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gram kaşar peyniri
Patatesi, havucu ve kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine çırpılmış yumurtayı da ekleyip karıştırın. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da çok ince kıyıp karışımın içine ilave ederek yağlanmış fırın kabının içine aktarın. Kabak çiçeği bulabildiyseniz iri parçalar halinde kıyıp üzerine zeytinyağı gezdirip kabaklı malzemenin içine dökün. Fırına vermeden önce üzerine galeta ununu serpin ve sıcak fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
|
Sebze Suflesi |
|
cins
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2011
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66075
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
1'er adet kereviz, havuç ve pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı silme un
Tuz, karabiber
Kerevizi soyup, küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve pırasanın beyaz kısımlarını jülyen doğrayın. Doğradığınız bütün sebzeleri 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Diğer tarafta yumurta akları ile sarılarını ayırın. Akları kar gibi olana dek çırpın. Kavrulmuş sebzeleri bir kaseye aktarıp, üzerine un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Ardından yumurta aklarını da katıp, karıştırın. Kalan tereyağıyla sufle kalıplarını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fotoğraf "ihsan abi" tarafından gönderildi. 08.01.2016
|
Sebze Suflesi |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65625
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 demet maydanoz
Yapım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
30 gram beyaz peynir
30 gram kaşar
İstenirse 6 yaprak pazı ya da ıspanak
Tuz, karabiber
Derin bir kabın içinde kıyılmış yeşillikleri koyup karıştırın. Üzerine yumurta, süt ve rendelenmiş peynirleri koyup karıştırın. Unu da ekleyin ve yağlanmış unlanmış sufle kaplarına koyup 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
|
|