|
|
Sebzeli Arabaşı (Konya) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110615
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2015
1,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dr. Mehmet AKMAN - Dr. Mustafa METE
Türk ve Dünya Mutfakları
Tavuk orta boy 600 gr
Havuç 2 küçük boy
Pırasa 1 adet
Kereviz yaprağı 1 adet
Pirinç 1 yemek kaşığı
Tereyağı 50 gr
Un 5 yemek kaşığı (silme)
Salça 2 yemek kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Limon 1,5 adet
Tuz
Hamur lokmalar için
Un 1 su bardağı (silme)
Tuz
Tavuk suyu 2 su bardağı
Tavuk yıkanır. Havuç, pırasa, kereviz ve yaprakları küçük küçük doğranır.
Tavuk, pirinç ve doğranan sebzeler bir tencereye konur.
2 lt suda bir saat haşlanır. Haşlanan tavuğun etleri didiklenir.
Eksilen tavuk suyu tekrar 2 lt ye tamamlanır.
Yağlı kısımdan hamur için 1 su bardağı alınır.
Hamurun yapılışı:
Bir bardak una tavuk suyu azar azar eklenir ve iyice karıştırılır.
Üç su bardağı su ve tuz ilave edilerek bir tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Yayvan bir kap soğuk su ile çalkalanır.
İyice karışan unlu karışım nemli kabın içine dökülür ve katılaşmaya bırakılır.
Tereyağında 5 yemek kaşığı un kavrulur ve sebzeli tavuk suyu eklenir. Salça, tuz ve pul biber eklenir, karıştırılarak kaynatılır.
Etler ve limon suyu eklenilir. Bir taşım daha kaynatılır.
Hazırlanan hamur lokmaları ile servis yapılır.
|
Arabaşı Çorbası (Konya) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116110
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Arabaşı Çorbası, acılı tavuk çorbasıdır. En önemli özelliği ise hamurudur. Su, tuz ile kaynatılıp, bulamaç halde un eklenir muhallebi haline gelinceye kadar karıştırılır, iki parmak yüksekliğinde tepsiye dökülür ve dinlenmeye bırakılır. Çorba kaseye konulur ve yanında baklava dilimi şekli ile kesilen hamur ile servis yapılır. Kaşığa önce bir parça hamur alıp, arkasında çorba kâsesine daldırılıp çorbadan da biraz alınır ve hamuru çiğnenmeden yutularak yenir. Konyada soğuk kış günlerinde sık tüketilen bir yemektir.
|
|
Sebzeli Arabaşı (Konya) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|