|
Sebzeli Biftek |
|
yeşil pasaport
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70227
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim biftek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2'şer adet havuç kabak soğan
1 er çay kaşığı tuz karabiber
100 gr soya filizi
4 adet mantar
2 çorba kaşığı kimyon
4 adet mantar
2 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı (terbiyesi için)
4 dilim kaşar peyniri (üzeri için)
Etleri bir gün önceden zeytinyağı karabiber ve tuzla marine edip bekletim. Et dilimlerini iki parça streç film arasına koyup et dövücü ile döverek inceltin. Sebzelerin hepsini ince kibrit çöpü şeklinde Gülyen) doğrayın. Mantarları dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sebzeleri ilave edin ve kavurun. Tuz ve baharat ilave edin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp biftek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Etleri rulo yaparak sarın ve açılmaması için bir kürdanla tutturun. Sardığınız et rulolarını yanmaz yapışmaz bir tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartın. Et sarmaları fırın kabına dizip üzerine birer ince dilim kaşar peyniri koyup peynir eriyene kadar fırınlayın. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
|
Sebzeli Biftek |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64097
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 parça biftek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan
6-7 adet arpacık soğan
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıcak su
İnce kıyılmış kırmızı soğan, arpacık soğan ve sivri biberi yağda kavurun. Etleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Patlıcanı ve domatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Un, toz şeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip 2 dakika daha soteleyin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Sebzeli Biftek |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4995
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
12 Büyük Patates
900 gr Dana Fileto
500 gr Havuç
6 Dilim Pastırma
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Kahve Fincanı Margarin
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp soyun. 2mm aralıklarla dilimleyin. Patates bir yelpaze görünümünü almalı. Her dana fileto parçasının etrafına bir dilim pastırma sarın. Yağı kızdırıp filetoları kızartın.
Havuçları temizleyip haşlayın. Püre haline getirin. Yumurta sansı, süt kreması, nişasta ve galeta ununu katıştırın.
1 kahve fıncanı margarini bir tavada eritin. Eritilmiş margarini patateslerin üzerine sürün. Patatesleri bir tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında 70 dakika pişiririn.
Bir fırın tepsisin yarısını yağlayın. Havuç püresini bir sikma torbasının içine doldurup tepsinin yarısına sıkın. Filetoların üzerine kalan nargarini sürüp diğer yarısına yerleştirin. Fırına verip 12 dak. pişirdikten sonra sebzeli bifteği servis tabaklarına alın.
|
|