|
Sebzeli Buğday Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159455
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
528 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak buğday (Haşlanmış)
1 küçük soğan (Rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş)
1 adet havuç minik küp doğranmış (arzu ederseniz rendenin ince tarafı ile rendeleyebilirsiniz.)
1 adet kabak (orta çekirdekli kısmı alınıp kabuklu olarak minik küp doğranmış. Arzu ederseniz rendenin ince tarafı ile rendeleyebilirsiniz.)
1 adet kapya biber (Çekirdekleri alınıp, küp doğranmış)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Arzu ederseniz bir tutam tatlı toz biber, bir tutam kekik
Tencereye yağlar koyulup kısık ateşte eritilir. Soğan eklenir hafifçe karıştırarak kısa bir süre yakmadan pişirilir. Havuçlar ilave edilir 3-4 dakika sonra kabaklar eklenir. Ardından iki çorba kaşığı sıcak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday ve arzu ediyorsanız baharatları eklenir. Karıştırılır. Eğer hiç suyu kalmadıysa 1 çorba kaşığı sıcak su koyabilirsiniz. Pilav iyice ısınıncaya kadar (5-8 dk) pişirilir. Pirinç pilavı ve makarnaya alternatif bir garnitürdür. Özellikle balık ve et yemekleriyle uyum sağlar.
|
Sebzeli Buğday Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125017
Gönderme Tarihi: 02.May.2017
732 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
500 ml tavuk suyu
1 avuç rendelenmiş parmesan veya light kaşar peyniri (30 gr)
2 diş ezilmiş sarımsak
1 küp küp doğranmış havuç
1 küp küp doğranmış kereviz
1 ince ince doğranmış orta boy kuru soğan
150 gram buğday
İstediğiniz yeşillikler (dereotu, kekik, nane, maydonoz)
Orta ateşe koyduğunuz bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyun. Kerevizi ve soğanı koyup, biraz soteleyin. Ardından havuç ve yeşillikleri ekleyin. Biraz soteleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyin ve kapağını kapatıp altını kısın. Birkaç dakika sonra sarımsakları ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp, biraz daha pişirin.
Bu arada tavuk suyunun bir kepçesini bir tencereye alın. Eğer yağı azsa, biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Buğdayı ekleyin ve karıştırın. Buğday pirinç gibi şeffaflaşmayıp, biraz kahverengileşiyor. Bir kepçe daha tavuk suyu ekleyin. Buğdaylar koyduğunuz suyu çekene kadar karıştırın. Çektikçe biraz daha tavuk suyu ekleyin. Tüm suyu ekleyene kadar devam edin. Eğer tavuk suyu bitti ama buğdaylar hala pişmediyse su eklemeye devam edin.
Piştikten sonra üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve yeşillik serpebilirsiniz.
|
|