|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc75120
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
2,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak bulgur
1 salçalık kırmızıbiber
1 küçük patlıcan
1 büyük soğan
1 adet havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.
|
Sebzeli Bulgur |
|
fındıkkıran
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc73174
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 kahve fincanı tereyağı
4 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 baş soğan
Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diğer malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin. Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69181
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
2,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet domates
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet kabak
3 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğanı, sıvıyağ ve tereyağı karışımında hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 2-3 dakika pişmeye bırakın. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Diğer taraftan kabağı soyup, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri incecik kıyın. Su kaynayınca kabak, sivri biber ve yıkanmış ince bulguru katın. Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Üzerini kağıt havlu ile örtün ve 20 dakika demlenmeye bırakın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66859
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip irice doğrayın. Tencereye yağları ve rendelenmiş soğanları koyup biraz kavurun. Sonra bulguru, suyu, tuz ve karabiberi ekleyip pilavı 20 dakika pişirin. Tabağa kat kat sebzelerle pilavı koyup servis edin.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
adoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65181
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3,5 su bardağı su
3 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyun. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 3 dakika kavurun. Ardından önce ince kıyılmış sivribiberi ilave edip kavurun, sonra da küp doğranmış patlıcanları. Bulguru içine alıp 3 dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu da ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirip servis yapın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
meridyen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc46214
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
3 bardak et suyu
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Pilavlık bulguru bir süzgece alarak soğuk sudan geçirin. Soğanı soyun ve kuşbaşı doğrayın.
Domates ve biberleri de kuşbaşı doğrayarak aynı şekilde hazırlayın.
Tereyağını bir kapta eriterek, kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleştirin. Arkasından bulguru ekleyerek 15 dakika kavurun.
Tuz ve biberle lezzetlendirip, domates ve sivri biber ilavesiyle 2 dakika daha kavurun.
Et suyunu bir kapta kaynatarak soğan, domates ve biberle kavurduğunuz bulgura ilave edin.
4-6 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
kod adı:
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46008
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2010
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
2 bardak bulgur
1 salçalık kırmızıbiber
1 havuç
1 büyük soğan
1 küçük patlıcan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Fesleğen
Karabiber
Kırmızıbiber
Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
peri-şen
Aşçı
Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc20831
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy patates
7-8 dal maydanoz
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Rendelenmiş soğan, havuç, patates, yağ ve tuz katınız. Bulguru ilave edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. İnce kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Not: Mevsime göre patlıcan veya kabak da konabilir. Sebzeler kuşbaşı doğranıp ölçülü suda 15 dakika pişirildikten sonra bulgur ilâve edilir.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20292
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
2 adet yeşil çarliston biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 adet acı biber
1 baş soğan
Salça
Tuz
Kırmızı pul biber
4 bardak su
Biberler ve soğanlar ince ince doğranır. Biberler ve soğanlar yağda kavrulur bulgur eklenir, kavurma işlemine devam edilir. Kavurma işlemi bittikten sonra suyunu ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye davam edin.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12579
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2007
3,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 baş kuru soğan
4-5 sivri biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
4 orta boy domates
2 orta boy patates
1 kase pilavlık bulgur
2,5 kase kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 baş kuru soğanı ve 4-5 sivri biberi doğrayıp 3 yemek kaşığı yağ ile kavurun. 4 domatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. 2 patatesi de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla çevirerek 5 dakika kavurun. 2,5 kase kaynamış suyu ekleyin. Patatesler yarı pişince (tam pişmesinler) ayıklanıp yıkanmış 1 kase bulguru ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup 5 dakika demleyin.
|
Sebzeli Bulgur |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3070
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tereyağı
4 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 baş soğan
Tuz
Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diğer malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin.
Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapın.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3069
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak bulgur
1 adet havuç
1 adet büyük soğan
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet küçük patlıcan
2,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Kırmızıbiber
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.
ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı için tıklayın
ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı (görsel)
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc845
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
3,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kabak
3 fasülye
1 havuç
soğan
yeşil biber
kırmızı biber
bulgur
1 bardak krema
yağ
Mevcut sebzeler küçük küçük doğranır, yağda pişme sırasına göre kavrulur ardından bulguru ilave edilir.Bu karışım biraz daha kavrulduktan sonra bir miktar su ilave edilir.Suyunu çekince krema bu karışıma eklenir ve karıştırılır.
ML® Sebzeli Bulgur Pilavı için tıklayın
|
|