|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76417
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı salça
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Su Bardağı bulgur
2 Adet yeşil biber
2 Adet Domates
1 Adet soğan
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup onları da doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz. İyice pişirdikten sonra pul biberi,salçayı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Bulguruda ekleyip üzerini biraz geçecek şekilde su ekliyoruz. Altını kısıp yavaş yavaş pişiriyoruz.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc78797
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2012
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Baş soğan
1 Adet havuç
2 Su Bardağı pilavlık bulgur
4 Adet yeşil biber
2 Yemek Kaşığı salça
4 Su Bardağı su
2 Adet Domates
SEBZELERİN HEPSİNİ KÜP KÜP DOĞRUYORUZ.SANA YAĞINI TENCEREYE KOYUP ERİTTİKTEN SONRA ÜZERİNE SOĞAN, BİBER VE HAVUÇU KOYUP Bİ GÜZEL HEPSİNİ KAVURUYORUZ DAHA SONRA DOMATESİ EKLEYİP TEKRARDAN DOMATESLER ERİYENE KADAR KARIŞTIRIP SALÇAYI VE TUZU EKLEYİP 2 SEFER ÇEVİRDİKTEN SONRA BULGURU EKLİYORUZ. SONRA SUYUNUDA VERDİKTEN SONRA BULGURUN SUYUNU ÇEKTİRENE KADAR PİŞİYORUZ. BİRAZ DEMLEMEYE BIRAKIP SONRASINDA AFİYETLE YİYORUZ.
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc79010
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
10 Adet mantar
1 Tatlı Kaşığı pul bıber
2 Su Bardağı pilavlık bulgur
3 Su Bardağı tavuk suyu
0,5 Demet maydonoz
1 Adet Domates
4 Adet taze sogan
Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayın. Yayvan bir tencerede Sana margarini eritip kızdırın, içine doğranmış mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlar suyunu çekince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarlar kavrulduktan sonra içine 3 su bardagı tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Daha sonra içine kıyılmış taze soğanları, domatesi, çekilmiş karabiberi ve kıyılmış maydonozu ilave edip karıştırdıktan sonra, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bulgurlar göz göz olana kadar pişirip demlendirin. Demlenen pilavı karıştırıp sıcak olarak servis edin.
|
|