Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Biftek Tarifleri > SEBZELİ DANA HAŞLAMASI (3 adet - 147,492 defa bakıldı)

SEBZELİ DANA HAŞLAMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Dana Haşlama

Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64369
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,063 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayın, soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle servis yapın.


Sebzeli Dana Haşlama

pırıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc22494
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
2,623 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg dana eti (kemiksiz, haşlamalık)
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (45 gr)
4 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 demet maydanoz 20-25 adet arpacık soğanı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz

Eti, 2 adet defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tane karabiber, 1 adet bütün soğanla birlikte, 1 lt sıcak suda haşlayın. Et pişince bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Başka bir tencerede arpacık soğanlarını, 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
Bütün sebzeleri ayıklayın ve iri parçalar halinde doğrayarak, arpacık soğanlarını ilave edin. Salçayı suda eritip, sebzelere ilave edin. 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarini ekleyin. Eti haşladığınız suyu üzerine su ilave ederek 1 litreye tamamlayın ve sebzelere ekleyip haşlayın.
Kenarda soğuttuğunuz eti, ve pişmiş sebzelerin iiçine atıp 2-3 dk daha pişirdikten sonra, defne yapraklarını çıkartıp yemeğinizi servis yapın.

Not: Dilerseniz yerken limon suyu ilave edebilirsiniz.



SEBZELİ DANA HAŞLAMASI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11400
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,440 defa indirildi / yazdırıldı




Kemiksiz tarafından 400 gram haşiamalık dana eti
25 gram margarin yağı
4 patates
2 havuç
1 sap kereviz
1 demet maydanoz
1 baş soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar et suyu
tuz ve karabiber

Maydanozla bir sap kerevizi iyice temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına İnce doğramalı. Havucun üstünü kazımalı ve yıkadıktan sonra soğanla birlikte rendelemeli. Kabukları soyulmuş patatesleri tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı. Bir kuşaneye margarin yağıyle zeytinyağını koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca sebzelerle bir kaşık et suyunda eritilmiş domates salçasını katmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra üzerlerini Örtecek kadar et suyu katmalı. Kabın ağzını yarım örtmeli ve içindekiler pişinceye kadar bunları hafif ateşte kaynatmalı. Bu işler olurken eti bir tencereye koymalı. Üstünü örtüp dört parmak aşacak kadar su koymalı ve kabı ateşe oturtmalı. Et pişînce tencereyi ateşten indirmeli, bir kenarda soğumaya bırakmalı. Et soğuyunca bunu tencereden çıkarıp dilimlemeli. Salça pişince et dilimlerini bunların içine atmalı ve bir taşım birlikte kaynattıktan sonra servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.







SEBZELİ DANA HAŞLAMASI Tarifleri Biftek Tarifleri



(3 adet SEBZELİ DANA HAŞLAMASI 147,492 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort