Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış enginar, havuç, patates, bezelye ve kabukları temizlenip küp doğranmış domates ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ayarlayın. Ocaktan alıp, çorbanın taneli kısmından 1 su bardağını kenara ayırıp kalanını blenderden geçirin. Sonra taneli kısmı çorbanın üzerine ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc36787
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
2,742 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet çanak enginar
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
6 su bardağı su
Önce soğan doğranır ve yağın yarısıyla pembeleştirilir. Bu arada enginar, havuç ve patates küp şeklinde doğranır. Yarısı soğanın üzerine eklenir. Kalan yarısı başka bir tavada kalan yağda çevrilir. Soğanlı kısımdaki sebzeler biraz kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz katılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir, sonra robottan geçirilir. Tekrar ateşe konur. Üzerine diğer tavada kavrulan sebze taneleri eklenir. Bir taşım birlikte pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.
Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019