|
Sebzeli Et |
|
hekim hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2020
Mesajlar: 36 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc156651
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuşbaşından daha iri doğranmış parça kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
15 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
2 adet havuç
3 adet patates
Yeteri kadar su
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
1 çay kaşığı silme kimyon
2 dal kekik
Tuz
Karabiber
Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı arpacık soğan, sarımsak ve irice doğranmış havuç ekleyip birlikte soteleyin. Dilimlenmiş patatesi katıp sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra bir buçuk su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Üzerine irice doğranmış domates ve biberi katın. Bu şekilde et yumuşayana dek, gerekirse su ilave ederek pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
|
Sebzeli Et |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125995
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
797 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havuç
6 adet soğan
1-2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı margarin
5 bardak su
1 bağ maydanoz
1 baş sarımsak
Karabiber
Tuz
Patateslerle, havuçları soyup küçük küçük parçalar halinde kesin. Margarini tencerede erittikten sonra iyice rendelenmiş soğanı kavurun. Kuşbaşım, tencereye atıp, kızarmasını bekleyin.
Suyu kaynatıp ete ilave ettikten sonra hazırladığmz sebzeleri de tencereye koyun ve pişmeye bırakın. Yemek iyice suyunu çeksin, az sulu hale gelince pişip pişmediğini kontrol edin (ateş normalse, pişmiş olacaktır) ateşten indirin ve hemen sıcak sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Et |
|
fesleğen
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98594
Gönderme Tarihi: 29.May.2014
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı et
2'şer adet kabak ve havuç
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
150 gr. mantar
4 dal taze soğan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine iri iri doğranmış kabak, havuç, domates, kırmızı ve sivri biber, kıyılmış mantar ile verev doğranmış taze soğan ve sarımsak ilave edin. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip baharatları katın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
Sebzeli Et |
|
zagor
Aşçı
Kayıt: 28.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc23484
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr. parça et
300 gr. domates
1 dolmalık biber
3 diş sarımsak
Karabiber
3-4 defne yaprağı
4 kabak
2 patlıcan
2 soğan
1 demet maydanoz
Kekik
Tuz
Kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup, kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda biraz bekletin. Bir tencereye kuşbaşı doğradığınız etleri koyup kısık ateşte biraz pişirin. Kıyılmış soğan ile yağı ilave edip biraz kavurun. Doğranmış domatesleri ve defne yapraklarını ilave edip biraz daha pişirdikten sonra suyunu südüğünüz sebzeleri tencereye atın. Tuz ve biraz su ilavesi ile pişirin.
|
|