|
Sebzeli Güveç |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc4824
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 Havuç
2 Büyük Patates
2 Kırmızı Dolmalık Biber
2 Sarı Dolmalık Biber
2 Kabak
2-3 Diş Sarmısak
Kızartmalık Yağ
1 Limon
8 Çorba Kaşığı Sirke
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Havuçları uzunlamasına dörde bölün. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın. Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin.
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün. Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin.
Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarımsakla birlikte hafifçe kavurun. Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin.
Limonun suyunu sıkın. Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin.
Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin.
Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin.
Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın.
|
Sebzeli güveç |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16377
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
5,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuşbaşı kuzu veya dana eti
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
5 diş sarımsak
2 baş soğan
3 adet patates
4 adet sivri biber
3 adet domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Önce güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyalım. Ellerin üzerine kabuklarını soyup, halka halka doğradığımı/ patatesleri, onların üzerine yine halka halka havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve biberi üsiüstc yerleştirelim. En üsle yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyalun. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresüıin kapağım kapatalım ve 200 dereceli fırında 1 saate yakın pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.
|
Sebzeli Güveç |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20477
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. kuşbaşı et
2 Orta boy patates
1 Orta boy patlıcan
1 Orta boy kabak
1 Avuç fasulye
1 Orta boy soğan
1 Avuç bamya
3 Orta boy domates
3 Sivribiber
1 Çorba kaşığı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
3-4 Diş sarımsak
Kuşbaşı doğranmış patatesi güvecin içine yerleştirerek üzerine etleri koyunuz. Sırasıyla kılçıkları çıkarılmış fasulyeyi, kuşbaşı doğranmış kabak ve patlıcanı, ayıklanmış bamyayı çekirdek yatağı çıkarılmış biberi, kıyılmış soğanı, sarımsak ve yağını katınız. Tuzunu serpip üzerini halka şeklinde kesilmiş domates dilimleri ile örterek 1,5 su bardağı sıcak su ilâve ediniz.
Üzerine yağlı kağıt kapatıp, kapağını örterek fırında 1,5 saat pişiriniz.
Not: Ocak üzerinde pişirilecekse önce et pişirilir, pişme durumu dikkate alınarak sırası ile sebzeler ilâve edilir.
|
Sebzeli Güveç |
|
çağla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22816
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet patlıcan
250 gr. taze fasulye
2 adet sakız kabak
4 orta boy domates
2 adet havuç
5 adet sivri biber
4 orta boy soğan
4 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Sebzeleri ayıklayıp yıkayın, istediğiniz irilikte doğrayıp soğanların, domateslerin ve sarımsakların kabuklarını soyup sivri biberlerle birlikte ince ince kıyın. Kuşbaşı eti, zeytinyağını ve tüm malzemeleri tuz ilâvesiyle iyice harmanlayıp güvece yerleştirin. Güvecin kapağını kapatıp 10 dakika kadar harlı ateşte tutun. Ocağın altını kısıp 2 saat kadar pişirin.
|
Sebzeli Güveç |
|
eylül35
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25825
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yağlı kuzu eti
4 adet patlıcan
500 gram taze fasulye
2 adet kabak
2 adet havuç
4 adet domates
4 adet sivribiber
4 adet soğan
5 diş sarımsak
Tuz
Yarım bardak ayçiçek yağı
Eti ve tüm malzemeleri istenilen irilikte doğrayın. Tuzunu ve yağını da karıştırıp toprak güvece koyun ve ağzını iyice kapatın. Önce hızlı ateşte, kaynayınca hafif ateşte 2 saat pişirin. 30 dakika dinlendirin. Yanına bir çoban salata servis yapın.
|
Sebzeli Güveç |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75584
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
250 gram kuşbaşı et
2 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patates
1 avuç bamya
1 avuç fasulye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
4-5 diş sarımsak,
1,5 çorba kaşığı margarin
Tuz
Sebzeleri özelliklerine göre ayıklayıp yıkayalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Bir tencereye, margarin yağını koyup, eritelim. Üzerine ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim.
Soğanlar pembeleşince, etleri katıp biraz daha kavuralım.
Bütün sebzeleri tencereye ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını katarak büyük bir güvece dolduralım.
Güvecin ağzını yağlı kağıt ile kapadıktan sonra, önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Sebze Güveci |
|
angara'nın bağları
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93479
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
1,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
2 adet patates
500 gram taze fasulye
2 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
1 baş sarımsak
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın. Güvece sırasıyla soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarımsakların yarısını ekleyin tuz ve karabiber de serpin. Ardından aynı sırayla geri kalan sebzeleri ilave edin ve yine tuz ve karabiber ekleyin. Salçaları suda açın, domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın. 35-45 dakika orta ateşte pişirin.
Fotoğraf "nurdane" tarafından gönderildi. 17.09.2020
|
Sebzeli Güveç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166049
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kuşbaşı et
5-6 adet mantar
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve soğan ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Hazırladığınız etli malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz.
|
Sebzeli Güveç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173371
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2023
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 büyük boy kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. kaşar peyniri
Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2. 5 su bardağı soğuk süt
Tuz
Karabiber
Öncelikle etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı döküp küp küp doğradığımız soğanlarla soteliyoruz. Sebzeleri küp küp doğrayıp cam fırın kabına alıyoruz. 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Bu sırada beşamel sosu hazırlıyoruz. Fırından hafif kızarmış çıkan sebzelere etleri ve bezelyeyi ekleyip üzerine beşamel sosu döküyoruz. En son rendelediğimiz kaşarları ilave edip erimelerini sağlıyoruz.
|
|