|
SEBZELİ HAMBURGER |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11262
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
- 2 SU BARDAĞI KURU FASÜLYE
- 2 ADET PATATES
- 2 ADET HAVUÇ
- 1 ADET SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 ÇRB KAŞ DOMATES SALÇASI
- 2 ÇRB KAŞ SOYA SOSU
- 2 ÇRB KAŞIĞI SOYA SOSU
- 4 ADET HAMBURGER EKMEĞİ
ÜZERİ İÇİN:
- 1 ADET DOMATES
- 4 ADET MARUL YAPRAĞI
- 2 ÇRB KAŞ KETÇAP
YAPILIŞIı:
ROBOTTA KIYDIĞINIZ SOĞAN VE SARIMSAĞI YAĞDA KAVURUN.HAŞLANMIŞ PATATES,HAVUÇ VE FASÜLYEYİ EZİN VE YAĞDA SOĞAN,SALÇA VE SOYA SOSU İLE KARIŞTIRARAK HAZIRLADIĞINIZ KÖFTELERİ KIZARTIP MARUL,DOMATES VE KETÇAPLA EKMEĞİN ARASINA KOYARAK SERVİS YAPIN.
|
Sebze Burger |
|
okur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc108106
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
1,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3 dal taze soğan
1 çay bardağı un
1 adet havuç
1 adet kereviz
3 adet patates
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet pırasanın beyaz kısmı
3 dal taze soğan
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı Tuz, Karabiber
Sıvıyağ
Karnabaharı ince ince doğrayın.
Patatesleri haşlayın ve çatalla ezin.Havucu ve kerevizi temizleyip rendeleyin.Pırasayı ve taze soğanları ince ince doğrayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaselere ayırın. Sıvı yağda havucu ve kerevizi kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuzu ilave edin. Karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Maydanozları ince kıyın ve pişen karnabahara patates, yumurta sarısı ve karabiberle birlikte ilave edip karıştırın. Yumurta akına çok az tuz atıp karıştırın. Unu tuz ve karabiberle harmanlayın. Galeta ununu ayrı bir kaba alın. Hazırladığınız köfte harcından madalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurta akına daha sonra da galeta ununa batırıp kızgın yağda pişirin. Sıcak olarak servis edin.
|
|