|
|
Sebzeli Hindi Rulo |
|
Ecem Kara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19331
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2007
2,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
4 ince hindi şinitsel (her biri 150 g),
tuz,
karabiber.
İç:
2 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı hardal,
kereviz sapı,
dereotu,
pırasa ya da soğan gibi yeşillik,
1 küçük soğan,
1 bağ maydanoz,
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin.
Ayrıca:
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
100 ml sebze suyu (toz halinde)
Etleri soğuk sudan geçirerek kurulayın, elinizle bastırarak düzletin, tuz ve biber sürün.
iç: Domates salçasını ve hardalı karıştırın, şinitselle-rin yüzeylerine sürün. Yeşilliği ve soğanı ayıklayarak kıyın. Sebzeleri kızdırılmış yağda hafif kızartın, tuzunu, biberini ayarlayın. Bu karışımı şinitsellere sürün. Şinitselleri sarın, kürdanlarla tutturun.
Sinirselleri kızgın yağda kızartın, kalan sebzeleri, 2 yemek kaşığı hariç ilave edin. Sebze suyunu katın, eti 25 dakika süre ile kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra eti çıkarın, sebzeleri püre haline getirin, hafif ateşte suyunu çektirin. Etleri tabaklara alın, üzerine sos dökün, pilav ile sofraya getirin.
|
Sebzeli Hindi Rulosu |
|
Çizmeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim |
Kısa URL: https://ml.md/lc72729
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim hindi füme
Sarı ve kırmızı biber
1 kabak patlıcan
1 çay bardağı kaşar peynir
Hindi fümeleri ızgara yapın ve bir kenara alın. Kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Patlıcanların acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Kabak, patlıcan, sarı ve kırmızı biberi ızgara yapın. Sebzelerin bir kısmını küp şeklinde doğrayıp, rendelenmiş light kaşar peyniri ile karıştırın. Hindi fümelerin içine iç harcı paylaştırıp her iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatarak maydanoz sapı ile bağlayın. Hazırladığınız ruloları kalan ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.
|
|
Sebzeli Hindi Rulo Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|