|
Sebzeli Kabak Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94185
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013
1,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet girit kabağı
2 adet patlıcan
1 tutam dereotu
2 su bardagı süt
1 corba kasıgı margarin
1 corba kasıgı un
1 su bardagı kasar peyniri
1 cay kasıgı tuz
1 cay kasıgı karabiber
100 gr muskat rendesi
Kabakların kafa kısımlarını kesiyoruz ve kaşık yardımıyla içlerini boşaltıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve içlerini boşalttığımız kabakları haşlıyoruz. Patlıcanları közlüyoruz. Kabakların içlerini de ayrı bir tencerede haşlıyoruz.
Beşamel sosu için, margarini tencerede eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini ilave ediyoruz. Haşlanmış kabakları fırın kabına diziyoruz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanları ve dereotlarını ince ince doğruyoruz.
Pişirdiğimiz kabak içlerini de süzüyoruz ve doğruyoruz. Beşamel sosun içine, dereotunu, patlıcanı ve kabak içlerini koyup karıştırıyoruz. Kabakların içlerini hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Sebzeli Kabak Dolması |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156679
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet iri kabak veya Girit kabağı
200 gram taze fasulye
1 adet havuç
100 gram iç bezelye
200 gram iç bakla
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabakların içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın. Dışlarına çizikler atıp, tuzlu kaynar suda 10 dakika bekletin.
Havucu soyun, uzunlamasına ince çubuklar halinde kesin. Taze fasulyeyi ayıklayıp 2’ye bölün.
Tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın. Tuzlu kaynar suda, 8 dakika iç baklaları, 20 dakika kabakları kaynatıp çıkarın. Dış kabuklarını soyun. Bezelyeleri 10 dakika tuzlu kaynar suda bırakın, süzün. Sıvı yağın içine sebzeleri katın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız içi kabaklara doldurun, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerini dereotu yapraklarıyla süsleyin.
|
|