Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sebzeli Kabak Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Kabak Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94185
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013
1,525 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet girit kabağı
2 adet patlıcan
1 tutam dereotu
2 su bardagı süt
1 corba kasıgı margarin
1 corba kasıgı un
1 su bardagı kasar peyniri
1 cay kasıgı tuz
1 cay kasıgı karabiber
100 gr muskat rendesi

Kabakların kafa kısımlarını kesiyoruz ve kaşık yardımıyla içlerini boşaltıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve içlerini boşalttığımız kabakları haşlıyoruz. Patlıcanları közlüyoruz. Kabakların içlerini de ayrı bir tencerede haşlıyoruz.
Beşamel sosu için, margarini tencerede eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini ilave ediyoruz. Haşlanmış kabakları fırın kabına diziyoruz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanları ve dereotlarını ince ince doğruyoruz.
Pişirdiğimiz kabak içlerini de süzüyoruz ve doğruyoruz. Beşamel sosun içine, dereotunu, patlıcanı ve kabak içlerini koyup karıştırıyoruz. Kabakların içlerini hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Sebzeli Kabak Dolması

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156679
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet iri kabak veya Girit kabağı
200 gram taze fasulye
1 adet havuç
100 gram iç bezelye
200 gram iç bakla
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kabakların içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın. Dışlarına çizikler atıp, tuzlu kaynar suda 10 dakika bekletin.
Havucu soyun, uzunlamasına ince çubuklar halinde kesin. Taze fasulyeyi ayıklayıp 2’ye bölün.
Tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın. Tuzlu kaynar suda, 8 dakika iç baklaları, 20 dakika kabakları kaynatıp çıkarın. Dış kabuklarını soyun. Bezelyeleri 10 dakika tuzlu kaynar suda bırakın, süzün. Sıvı yağın içine sebzeleri katın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız içi kabaklara doldurun, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerini dereotu yapraklarıyla süsleyin.







Sebzeli Kabak Dolması Tarifleri Mantar Dolması Tarifleri



(2 adet Sebzeli Kabak Dolması 16,254 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort