|
|
SEBZELİ KUZU BUĞULAMA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82332
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz
200 gram arpacık soğanı
2 çorba kaşığı yağ
1 kilo kuzu kolu, 5 parça
10 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
Sebzelerin hazırlanışı:
1) Havucu temizleyip boyuna 4'e yarınız. Köşelerini bıçakla aldıktan sonra havucu 3'er santim büyüklüğünde kesiniz.
2) Patatesleri soyup ortadan 4'e yarınız. Köşeli kısımlarını bıçakla hafifçe kesiniz.
3) Kerevizi patates gibi temizleyip kesiniz.
4) Soğanları ve hepsini suyun içinde muhafaza ediniz.
Etlerin hazırlanışı:
1) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve edip 2'şer dakika alt ve üstünü hafif kızartınız.
2) Sonra suyunu, tuzunu ilâve ederek kaynatınız. Kaynamaya başlarken üzerine toplanan köpükleri alıp atınız.
3) Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1 saat 10 dakika pişiriniz.
4) Sonra sebzeleri ilâve edip 30 dakika daha kaynatınız.
|
Sebzeli Kuzu Buğulaması |
|
müjgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34186
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2009
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram kuzu eti
500 gram patlıcan (2 orta)
100 gram tereyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)
100 gram soğan (1 orta)
200 gram soğan (2 orta)
200 gram havuç (2 orta)
100 gram çiğ krema
200 gram dolmalık biber (5 adet)
300 gram patates (3 orta)
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye, beş silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin kol tarafmdan kemikli olarak ikişer parmak eninde uzun doğranmış 900 gram kuzu eti ve ince kıyılmış bir orta baş soğan koyarak soğanlar ölmüş bir hal alıncaya kadar on dakika kadar kavurmalı, sonra bunlara bir buçuk bardak su ilâve ederek aşağı yukarı 40 dakika kadar pişirmelidir.
2 Sonra tencereyi ateşten alarak etleri çıkartmalı ve suyu da bir süzgeçten geçirmek suretiyle süzmeli ve her ikisini de bir tarafa bırakmalıdır.
3 Daha sonra temiz bir tencereye, bir tarafa bırakmış olduğumuz etleri ve onların üzerine traş edercesine ince soyulmuş, yarım parmak inceliğinde uzunca kesilmiş, iki patlıcan, kibrit şeklinde kesilmiş beş adet dolmalık biber, piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde doğranmış iki orta baş soğan, yarım parmak kalınlığında halka kesilmiş, iki orta havuç, soyulmuş ve çiğ olarak dörde bölünmüş üç orta patates, küçük doğranmış iki orta domates, tuz, karabiber, bir çeyrek kahve fincanı çiğ krema ile bir tarafa bırakmış olduğumuz yağlı et suyunu da ilâve ederek etler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları orta kuvvette ateşte aşağı yukarı 30 - 45 dakika pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
|
Sebzeli Kuzu Buğulaması Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|