|
Sebzeli Kuzu Güveç |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74617
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan (büyük)
1 adet havuç (büyük)
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet patlıcan
2-3 adet domates
7-8 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar baharat
Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, havuçları kazıyın. Kabak ve patlıcanları alacalı soyun. Soğanları, havuçları, patates, domatesleri, kabak ve patlıcanları doğrayın. Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın. Eti de hafifçe yağda çevirin. Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın. Etleri sebzelerin üzerine koyun. (Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üstüne yağ gezdirin, elektriklide yağa gerek olmuyor. Üstüne çarliston biber ile süsleyin. Güveç kabınızın üzerini kapatıp orta ayarda 6-8 saat pişirin.
|
Sebzeli Kuzu Güveci |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67477
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
3,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
3 adet kuzu incik
1 adet orta boy soğan
1 büyük patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı bulgur ya da buğday
1 su bardağı buğday ıslatılır. 1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Patates de parmak kalınlığında kesilir. Patlıcanlar ve kabaklar ise büyük büyük doğranır. Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır. Malzemeler soğan, biber sıralaması ile birer dakika arayla atılır, daha sonra malzemeler renk aldıkça diğerleri ilave edilir. Son olarak içine incikler, 4 bardak su, buğday ya da bulgur ilave edilir. Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı, ne de çorba gibi sulu olmalı. Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz (hamur yerine folyoya da sarabilirsiniz). 2 saat sonra fırını kapatıyoruz ama güvecimizi çıkartmıyoruz. En az 1 saat demlendikten sonra tenceremizi çıkartabiliriz. Eğer fırının içinden çıkartmazsak tencerenin içinde 24 saat ısısını korur.
|
Sebzeli Kuzu Güveci |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57100
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı katı yağ
1 avuç taze fasulye
2 baş kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı su
Yeterince tuz, biber.
Sebzeleri cinsine göre yıkayıp, ayıklayınız. Orta boy bir güvecin içine önce kuşbaşı kuzu etlerini yerleştiriniz. Üzerine çiğden doğranmış sebzeleri, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, tuzunu biberini koyup, tahta kaşıkla ezmeden karıştırınız. Bir bardak suyunu, yağını koyup, güvecin ağzını kapatınız. Orta hararetli ateşte 35-40 dakika pişiriniz. Ateşten alıp sıcak fırında (sönmüş ama sıcak) 15 dakika demlendiriniz. Olduğu gibi sofraya getirip, servis yapınız.
|
Yaz Sebzeli Kuzu Güveci |
|
maskara
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46712
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010
3,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
8 adet küçük soğan
2 adet kabak
2 domates
3 adet yeşil biber
2 adet patlıcan
2 adet yeşil soğan
2 avuç dolusu ayıklanmış taze fasulye
2 çorba kaşığı margarin
Maydanoz
Dereotu
Tuz
Kuşbaşı kesilmiş eti yıkayıp bir tepsiye koyunuz. Sebzeler, yıkanıp, soyulup, doğranarak yağ, tuz ve biberle güzelce karıştırınız. Güvece yerleştiriniz. Üzeri iki kat yağlı kağıtla kapatınız. Orta ateşte pişirerek sıcak olarak servis yapınız.
|
Sebzeli Kuzu Güveci |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc186
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2005
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu eti
250 gr. taze fasulye
250 gr. kabak
250 gr. patlıcan
3 orta boy domates
4 dolmalık biber
3 orta boy soğan
3 kaşık yağ
tuz karabiber
1 bardak su
Sebzeleri temizleyip, yıkayıp, normak büyüklükte doğrayın. Soğanları dörder parçaya bölün, hepsini tuz ve karabiberle birlikte karıştırdıktan sonra kuzu etleriyle beraber güvece yerleştirip, ağzına alüminyum kağıtla kapatıp bağlayın, orta sıcaklıktaki fırında pişirin.
|
|