|
Sebzeli Kuzu Haşlama |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36606
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
500 gr. kuzu budu
1 adet soğan
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Kuzu budunu kuşbaşından büyük küpler şeklinde kesin. Soğanı, patatesi ve havucu soyun. Soğanı, patatesi, havucu ve biberi keserek dörder parçaya ayırın. Bir tencereye eti ve suyu koyarak kaynatın. Kaynayan suya doğradığınız sebzeleri, tuzu, biberi, kekiği ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte kaynatarak pişirin. Etleri piştikten sonra ocaktan alın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Suyuyla birlikte pilav eşliğinde servis edin.
|
Sebzeli Kuzu Haşlama |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1306
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2006
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo parça kuzu eti
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet limon
1.5 lt su
Tuz
Et, havuç ve patates 1.5 litre suda pişene kadar yaklaşık bir saat haşlanır. Piştikten sonra arzuya göre tuz atılır ve üzerine limon suyu gezdirilir ve arzuya göre ince kıyılmış maydanoz serpilir.
|
|