Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Yemekleri > Sebzeli Kuzu İncik (6 adet - 175,234 defa bakıldı)

Sebzeli Kuzu İncik


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli İncik

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9289
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
2,675 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
200 gr.lık dört parça kuzu incik
4 çorba kaşığı yağ
1/2 kg. arpacık soğanı
2 havuç
2 kereviz
2 kabak
3 sivribiber
1/2 kg. domates
4 diş sarımsak tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tencerenizin içine biraz su ve yağ koyun. Etleri, iri kuşbaşı doğranmış soğanı, sivribiberi ve sarımsağı ekleyin, et pişene kadar pişirin. Su, etlerin üzerini biraz geçecek miktarda olmalıdır. Başka bir tencerede, temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış havuç, kereviz, kabak ve arpacık soğanını yıkayıp süzgece bırakın. Etler pişmek üzereyken, doğranmış çiğ sebzeleri üzerine ekleyin. En üste de kabuğu soyulmuş, kuşbaşı doğranmış domatesleri koyun. Tuzunu ve biberini ekleyip sebzeler pişene kadar pişirerek servis yapın.


Sebzeli Kuzu İnciği

nazlı29
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.12.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc31412
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,190 defa indirildi / yazdırıldı




4 kuzu inciği (her biri yaklaşık 350 g bütün yağları alınmış)
45 g (6 çorba kaşığı) un
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı kekik
1 1/2 çorba kaşığı çiçekyağı
1 soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı tarçın
300 g arpacık soğanı (2 dakika haşlanıp, kabukları soyulmuş)
500 g havuç (kazınıp, 5 cm boyunda parçalara kesilmiş)
1 çorba kaşığı portakal kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Un, karabiber, kekiğin yarısı ve kuzu inciklerini plastik filmden fırın torbası içine yerleştirip, torbanın ağzını bağlayarak, inciklerin, unlu karışıma iyice bulanması için torbayı birkaç kez salladıktan sonra, bir kenara bırakın.
Çiçekyağını bir emaye tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca, incikleri torbadan çıkarıp, tencereye koyarak, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar altüst ederek kızartın. Soğanları ekleyip, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin.
Ateşi açıp, sarımsaklar, portakal suyu ve 75 cl. (3 su bardağı) su ekleyerek, karışımı orta ateşte, tencerenin dibini birtahta spatulayla kazıyarak, birtaşım kaynatın. Kaynayınca tuz, defne yaprağı, tarçın ve kalan kekiği ekleyip, ateşi kısın ve karışımı üstü açık olarak, etler hafifçe yumuşayıncaya kadar (1,5-2 saat) pişirin.
Pişme suyunun yüzeyinde biriken yağları alıp attıktan sonra, arpacık soğanları, havuç parçalan ve portakal kabuğu şeritlerini ekleyerek, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatın ve sebzeli kuzu inciğini sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yüzeyde biriken yağ varsa kaşıkla alıp attıktan sonra, tencereyi ateşten alın. Defne yaprağını çıkararak atıp, kıyılmış maydanozları ekleyerek, karıştırdıktan sonra, sebzeli kuzu inciğini 4 tabağa bölüştürerek, servis yapın.


Sebzeli İncik

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36590
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,188 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
200 gr'lık 4 parça incik
½ kg arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet sivri biber
2 adet kereviz
2 adet kabak
½ kg domates
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yağ
Tuz, kara biber

Tencereye etlerle beraber yağ, sivribiber, sarımsak koyularak, üzerini geçeçek kadar su ilavesiyle pişirilir. Diğer tarafta yıkanmış ve kuşbaşı doğranmış havuç, kereviz, kabak ve arpacık soğanı hazırlanır. Etler pişmek üzere iken hazırlanmış çiğ sebzeler eklenir. En sonra da kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesi konur. Tuz ve karabiber ilave edilip, sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirilip, servis yapılır.


Sebzeli Kuzu İncik

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc5000
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,166 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
6 Adet Kuzu İncik
Tuz, Larabiber
5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yaprak Defne
Kekik
300 gr. havuç
300 gr. Mantar
Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
2 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sirke

YAPILIŞI
Incikleri tuzlayıp biberleyin. Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın.
Soğan ve sarmısağı kıyın. Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin. Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.
Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin. Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin.
Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın. Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın.


Sebzeli Kuzu İncik

tetik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2014
Mesajlar: 36
Kısa URL: https://ml.md/lc103436
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014
1,570 defa indirildi / yazdırıldı




5 Yemek Kaşığı margarin
6 Adet incik
2 Adet soğan
2 Adet sarımsak
2 Yemek Kaşığı salça
2 Yaprak defne
300 gr. mantar
300 gr. havuç
400 gr doğranmış domates
2 Yemek Kaşığı sirke
2 Yemek Kaşığı nişasta
İsteğe bağlı baharat

İlk olarak Kuzu incikleri yıkadıktan sonra baharatlayın. Bir tavada sana yağ içerisinde kuzu incikleri kızartmaya başlayın. Sarımsak ve soğanı ufak ufak doğrayın. Kekik, defne yaprağı ve domates salçasını ilave edin ve pişirmeye devam edin.Son olarak üç bardak su ilave edin ve 175 derecelik fırın içerisinde yaklaşık iki saat pişirin.
Ara ara fırındaki incikleri kontrol etmeyi unutmayın.
Eklediğiniz suyu çekmişse, fırın içerisine tekrardan su ekleyin.Pişmesine yakın içerisine mantar, havuç ve domatesleri ilave edin.
Fırında incikler piştikten sonra, etleri farklı bir tabağın üzerine koyun.
Hazırladığınız sosu, koyultmak isterseniz içine biraz nişaşta katabilirsiniz.
Sirke, tuz ve karabiberi de tercihinize göre ilave ettikten sonra sıcak servis edin.



Sebzeli Kuzu İncik

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176847
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet Kuzu İncik
1 adet Soğan
1 adet Havuç
1 adet Kereviz
2 adet Kereviz sapı
4 diş Sarımsak
2 sap Taze Kekik
2 tane Defne Yaprağı
400 ml Nar suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı Domates Salçası
400 gr Domates püresi
200 ml Su (elinizde varsa sebze veya et suyuda kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber

Soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve kereviz sapı bütün sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
İncikleri tuz ve karabiberleyin. Tencereyi yüksek ateşe alın ve zeytinyağını ekleyin.
İyice kızan tencerenin içine incikleri ilave edin ve her tarafı kahverengi olana kadar iyice mühürleyin.
Kahverengi olan incikleri bir kenara alın ve ateşi kısın.
Sarımsak, kekik ve soğanı tencereye ekliyoruz. Kısık ateş olması önemli. Bu sayede soğanın içindeki şeker açığa çıkar ve lezzet katar. Karamelize bir soğan elde edin.
Havuç, kereviz ve kereviz sapını ekleyin.
Sote etmeye devam edin.
Salçayı ekleyin ve iyice dibi tutana kadar kavurun.
İyice kavurduğunuz ürünleri yüksek ateşe alın.
Nar suyu, sirke ve su ekleyin ve sıvıyı çektirin.
Sosunuzun koyu bir renk alması gerekiyor bu aşamada.
Domates püresini ve defne yaprağını ekleyin kaynatın.
Kıvamlı bir hal alan sosunuzun tuz, karabiber ayarını yapın.
Sosu derin bir fırına uygun bir fırın tepsisine alın.
İncikleride ekleyin ve sosun inciklerin üzerine çıktığından emin olun.
Yağlı kağıt önce ve sonra aliminyum folyo ile tepsinizi açılmıcak şekilde kapatın.
Fırını 180 derecede 15 dakika fırını önce ısıtmaya alın.
Isınan fırına 180 derecede 3 saat pişirin.
Pişen incikleri sostan alın ve sosu süzün.
Süzülen sosu tekrar incik ile birleştirin ve hazır.
Bu yemeği yanında patates püresi veya pişmiş sebzeler ile sunabilirsiniz






Sebzeli Kuzu İncik Tarifleri Et Yemekleri



(6 adet Sebzeli Kuzu İncik 175,234 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort