|
Sebzeli Kuzu Kol |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc72568
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
1,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kiloluk kuzu kol
2 soğan
2 patates
2 havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Patatesleri, soğanlar, havuçları iri parçalar halinde doğrayın ve fırın tepsisinin içine yerleştirin. Etin üzerine yağı sürüp baharatları serpin ve baharatları her tarafına yayın: Hazırladığınız etleri sebzelerin üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Bezelyeleri az suda haşlayın. Servis yapmadan önce sebzeleri servis tabağına aldığınızda bezelyeleri ilave edip karıştırın. Daha sonra üzerine eti yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Kuzu Kol |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102115
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2014
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuzu kol
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş ezilmiş sarımsak
2 dal biberiye
2 kırmızıbiber
2 sarı biber
2 yeşilbiber
1 soğan
1 çorba kaşığı tane karabiber
Öncelikle eti kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her yerini rengi dönünceye kadar pişirin. Sonra fırın kabının içine alıp üzerine biberiye, tereyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak sürün. Üzerini yağlı kağıtla kapatın. 180 derecede 1 saat pişirin. Yağlı kağıdı alıp etin yanlarına uzunca doğranmış sebzeleri ekleyin. 20 dakika daha fırında pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
|