|
Sebzeli Kuzu |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66528
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 adet küçük boy patates
2 adet havuç
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Eti yıkayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Tereyağını ve ince kıyılmış soğanı koyarak beş dakika kavurun. Salçaya, küçük doğranmış patates ve havucu ekleyin. Beş dakika sonra sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin. Yarım saat pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
|
Sebzeli Kuzu |
|
mor leylak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88756
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2013
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. iri doğranmış kuzu eti
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 dal taze sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz sapı
5 dal kekik
3 dal tarhun
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Sebzeleri ve taze sarımsağı irice doğrayın. Maydanoz sapı, kekik ve tarhunu bir demet haline getirip mutfak ipiyle bağlayın. Eti, hiç yağ koymadan suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. Doğranmış sebzeleri, taze baharat demetini, tane karabiber ve tuzu üzerine ekleyin. Zeytinyağını gezdirip karıştırın ve ocaktan alın. Yemeği bir fırın kabına koyun; hiç su eklemeden, üzerini bir kapak veya alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Fotoğraf "Ersun" tarafından gönderildi. 09.08.2014
|
Sebzeli Kuzu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112356
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2015
1,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu eti
3 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet dolmalık renkli biber
1 kutu domates püresi
1 tutam acı biber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı kişniş otu
1 bardak et suyu
4 adet patates
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Kuzu etleri yağda ortalama 10 dakika kavrulur. İçine havuç, soğan ve karabiber eklenip 10 dakika daha kavrulur. Daha sonra domates püresi, tuz, karabiber, acı pul biber, kimyon, kişniş otu ve et suyu eklenir, kısık ateşte bir saat kadar pişirilir. Üzerine patates, sarımsak eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Servis etmeden önce maydanoz serpilir.
|
Sebzeli Kuzu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113383
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2015
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
600 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
5 Adet Patates
3 Adet Havuç
2 Su Bardağı Sıcak Su
1/2 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine margarini ekleyip biraz karıştırın. İnce kıyılmış soğanı ilave edin ve bir-iki kez daha karıştırın. Sırasıyla küp doğranmış havuçları, salçayı, küp doğranmış patatesi ekleyip kavurun. Kekik, karabiber, tuz ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika - 1 saat etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce kıyılmış maydanoz ilave edin.
Püf Noktası: Yemeğinize su eklemeden önce et ve sebzeyi birlikte en az 5 dakika kavurmaya dikkat edin. Bu işlem yemeğin lezzetini artıracaktır. Yemeğinize tane karabiber ve bir tutam da tarçın eklerseniz, farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.
|
Sebzeli Kuzu |
|
parselli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc156099
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuşbaşından daha iri doğranmış parça kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
15 adet arpacık soğan
5 diş sarmısak
2 adet havuç
3 adet patates
Yeteri kadar su
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
1 çay kaşığı silme kimyon
2 dal kekik
Tuz
Karabiber
Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı arpacık soğan, sarımsak ve irice doğranmış havuç ekleyip birlikte soteleyin. Dilimlenmiş patatesi katıp sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra bir buçuk su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Üzerine irice doğranmış domates ve biberi katın. Bu şekilde et yumuşayana dek, gerekirse su ilave ederek pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
|
|