|
Sebzeli Levrek |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68085
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet levrek fileto
1det patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
Tencereye balık, irice doğranmış soğan, patates, havuç, defne yaprağı ve suyu koyup 15 dakika kaynatın. Balığı, patates ve havuçları süzgeçle bir tabağa alın. Un ve tereyağını kavurduktan sonra tencerede kalan sudan üzerine ekleyerek bir bulamaç yapın ve ayırdığınız balık ve sebzelerin üzerine ekleyip afiyetle yiyin.
Fotoğraf "seramik tava" tarafından gönderildi. 11.12.2014
|
Sebzeli Levrek |
|
cep
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc133466
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
580 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr havuç
1 kereviz
Yarım pırasa
Yarım demet maydanoz
1 soğan
4 - 5 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
600 gr levrek fileto
Fırına dayanıklı aluminyum folyo
2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Havuçları yıkayın, ince şeritler halinde doğrayın. Kereviz, pırasa ve maydanozu da ayıklayıp yıkayın. Kerevizi ve pırasayı ince ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın. Soğanı soyup halka halinde kesin. Sebzeleri 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kadar sote edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Levreği temizleyip üzerine tuz ve karabiber serpin. Folyodan 45 cm genişliğinde ve 60 cm uzunluğunda bir parça kesin. Üzerine sıvı yağ sürün, kenarlarında 1,5 cm'lik boşluk bırakın. Sebzeleri üzerine paylaştırın. Artan margarini üzerine parça parça ekleyin. En üste balığı yerleştirin. Folyoyu kapatın. Kenarları iki defa katlayın. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Yanında haşlanmış patates veya pilavla servis yapın.
|
Sebzeli Levrek Fileto |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147549
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 parça levrek fileto
1 kabak
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 pırasa
1 kerevizin yeşil sapı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Kabak, havuç, kırmızıbiber, pırasayı jülyen doğrayın. Kereviz sapını uzun kesin. Hepsini zeytinyağında soteleyin. Levrek filetoları 2şer cm kalınlığında doğrayıp, sotelediğiniz sebzelere ilave edin. Pekmez, üzüm sirkesi, kırmızı pul biber ve tuzu bir kasede karıştırın. Pişen sebzeli balığa ilave edip, 2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
|
|