|
Sebzeli Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48189
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2010
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
1 adet kabak
50 gram brokoli
Lahana
10-12 adet taze fasulye
1 kase soya filizi
Ispanak
3 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
1 paket Bizim Mutfak Spagetti Makarna
Sosu İçin :
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı sos
Sos için sarımsakları havanda ezdikten sonra tüm malzemeyle birlikte bir kasede karıştırın. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşladıktan sonra süzün. Havuç, kabak, taze fasulye ve lahanayı yıkadıktan sonra jülyen doğrayın. Brokolileri ufak parçalara ayırın. İyice temizlediğiniz ıspanakları doğrayın. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış havuç, kabak, lahana, brokoli ve taze fasulyeyi ekleyip harlı ateşte 5–7 dakika kadar soteleyin. Sebzeleri diri kıvamda pişirdikten sonra önceden hazırlamış olduğunuz sos ilave ederek harlı ateşte birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Haşlanıp süzülmüş makarnayı soya filizi ve birkaç yaprak doğranmış ıspanak ile harmanlayın. Servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50750
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2010
1,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram mantar
2 çay kaşığı hardal
3 diş sarımsak
yarım patlıcan
1 adet kırmızı biber
250 gram Bizim Mutfak Kalem Makarna
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
1 çay kaşığı Pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Mantarları dörde bölüp patlıcan ve kırmızıbiberi yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları sıvıyağda hafifçe kavurun. Hardal, sarımsak, pulbiber, kekik ve doğranmış sebzeleri ekleyin. 5 dakika kadar, ağır ateşte sebzeler sularını çekene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Diğer tarafta makarnayı 9 dakika haşlayıp süzün. Mantarlı karışımı haşlanmış makarna ile karıştırıp servis tabağına alın.
|
Sebzeli Makarna |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180437
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr penne makarna
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
150 gr brokoli, küçük çiçeklere ayrılmış
150 gr kuşkonmaz, kabaca doğranmış
10 adet çeri domates
120 gr İçim Krem Peynir
50 gr İçim Kaşar Peyniri, rendelenmiş
½ limonun suyu ve kabuğu rendesi
Fesleğen yaprakları, tuz, taze çekilmiş karabiber
Bir tencerede kaynattığınız suya bir tutam tuz atın ve makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Makarnaların pişmesine 2 dakika kala tencereye brokolileri ekleyin. Ocaktan alın ve süzün.
İçim Tereyağını geniş bir sos tenceresinde eritin. Çeri domatesleri iki dakika pişirdikten sonra kuşkonmazları ekleyin. Bir dakika sonra İçim Krem Peynirini, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve İçim Kaşar Peyniri’ni de ilave edin. Makarna suyundan bir kaşık ekleyin.
Sos yoğunlaşana kadar karıştırın. Makarnaları ve brokolileri sosun bulunduğu tavaya alın.
Fesleğen yaprakları, bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek karıştırıp hemen servis edin.
|
|