Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine rendelenmiş havuç ve pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mikserden geçirip pirinç ve havucu ezin. Bezelyeleri, patatesleri ince kesip tencereye koyun ve 15 dakika daha kaynatın. Bir tavanın içinde tereyağında kıyılmış mantarı ilave edip kavurun. Kavrulmuş mantarı yemeğin içine ilave edip 5 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce, içine ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Kırmızıbiber yağ yakıp üzerine gezdirip ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc106522
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2015
1,628 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet mantar
1 kırmızıbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
1 yumurta akı
1 çay bardağı galeta unu
Mantarların içlerini çıkartın, dış kabuklarını soyup limonlayın. Kırmızıbiber, sivri biber ve soğanı doğrayın. Tavaya yağı dökün ve üzerine doğradığınız soğan ve kırmızıbiberi ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları, galeta ununu, yumurta akını, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu içine ilave ederek karıştırın ve bu karışımı mantarların içlerine doldurup fırın kabına dizin. 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.