10 adet kare milföy hamuru
İçi için:
2 adet sosis
1 havuç
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Böreğin içi için, havuç doğranır, bezelye ile birlikte haşlanır. Sosisler de bezelye boyutunda doğranır, 1 çay bardağı kaşar peyniri, pul biber, tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır.
Milföy karelerinin ortasına biraz iç konur, köşeler ortaya getirilerek zarf şeklinde katlanır, kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kat yeri alta gelecek şekilde konur.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek tepsi, 200 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.
Börekler kabarıp pişince üzerlerine birer tutam kaşar peyniri konur.
Kaşarlar eriyince fırından alınarak sıcak servis yapılır.
|