|
Sebzeli Muska Böreği |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6983
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 hazır yufka
3 yaprak pazı
2 pırasa
1 orta boy havuç
1 küçük boy patates
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kızartma için sıvı yağ
Yuvarlak yufkayı ortasından keserek iki parçaya ayırın. Iki yarım yufkayı üstüste koyun tekrar ikiye bölün. Böylece dört parça yufka elde etmiş oldunuz. Aynı işlemi dört yufka parçası ile tekrarlayıp en sonunda 16 üçgen parçaya bölün. Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, kalın damarlı kısmını çıkartın. Yaprakları ince ince kıyın. Pırasanın en dıştaki kabuğunu soyun, püskülünü kesin, beyaz kısmını halka şeklinde ince ince doğrayın. Havucu yıkayın, kazıyın ve rendeleyin. Zeytinyağını tavaya koyun, kızınca pırasaları atın ve çevirerek iki dakika kızartın. Havucu ilave edin 3 dakika daha kızarttıktan sonra pazıyı ekleyin. 3 dakika daha kızartın. Tavayı ateşten alın. Haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi ilave edin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Herbir yufka parçasının geniş tarafına soğumuş sebze karışımından koyarak muska şeklinde sarın, sonuna geldiğinizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısımın üzerine yapıştırın. Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapınız. Sebzeli börek içini mevsim, mevcut malzemeler ve zevkinize göre daha farklı biçimde de hazırlayabilirsiniz. Böreği isterseniz muska değil sigara şeklinde de sarabilirsiniz.
|
Sebzeli Muska Böreği |
|
Alevcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc96812
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
2'şer adet kabak ve havuç
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2-3 yaprak pazı
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
8-10 dal nane
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1'er çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir
Tuz, karabiber
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Rendelenip suyu sıkılmış kabak, havuç, soğan ve kıyılmış biberi iki-üç dakika soteleyin. Kıyılmış pazı, maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Peynirleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Şerit yufkaların uç kısmına iç harçtan koyup muska şeklinde sarın. Börekleri kızgın yağda kızartın.
|
Sebzeli Muska Böreği |
|
palyaço
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc94552
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2013
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
6 adet sivri biber
6 adet mantar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. lor peyniri
8 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber, havuç, sivri biber ve mantarları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber katıp ocaktan alın. Lor peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına harçtan koyup muska şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarına su sürüp yapıştırın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.
|
Sebzeli Muska Böreği |
|
jülide bakan
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134333
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
644 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 demet dereotu
100 gr. Beyaz peynir
1 demet taze soğan
5 çorba kaşığı galete unu
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Kabakları, patlıcanları, taze soğanları küçük küçük doğruyoruz. Bir tavaya biraz sıvıyağ koyup sebzelerimizi hafif pişiriyoruz. Arzuya göre biraz tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz. Karışımımızı derin bir kaba alıp üzerine dereotu ve beyaz peyniri ekliyoruz. Üçgen üçgen kesip üzerlerine biraz zeytinyağı sürdüğümüz yufkalara hazırladığımız iç malzemeyi koyup muska şeklinde sarıyoruz. Üzerlerine de galete ununu serpip önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz.
|
|