|
Sebzeli Noodle |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61717
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
2,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mudurnupilic.com.tr
Çeyrek demet taze soğan
4 adet yemeklik soğan
50 g. tereyağı
150 g. soya filizi
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
4 diş sarımsak
250 g. mantar
Bir noodle paketinin ¾’ü
40 ml. soya sosu
1. Wokunuzu ateşin üzerine yerleştirin. Yemeklik soğanları piyazlık kesip tencerede eritmiş olduğunuz 30 g. tereyağının içinde çevirin. Ardından ezdiğiniz 4 diş sarmısağı, soya filizini ve ince kesilmiş taze soğanı ekleyin. Yemeklik soğanların rengi şeffaflaşsın. 2 dakika daha tüm malzemeyi orta ateşte çevirin. Malzemeleri woktan ayrı bir tavaya alın.
2. Mantarlarınızı yıkayıp, 2 tatlı kaşığı limon suyu damlatılmış kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzün. Ufak ufak kesin. Wokunuza 20 gramlık tereyağını koyun. Kızdırdıktan sonra mantarlarınızı ekleyin ve yüksek ateşte 5 dakika karıştırarak soteleyin. Mantarları ateşten alın. Kırmızı ve sarı biberi ufak küpler halinde kesin, wokun içinde kızdırdığınız zeytinyağınin içinde çevirin. Bu esnada kabağı ve havucu ince parçalar halinde kesip woka ekleyin. Biberlerle beraber wokta çevirin. 4 dakika orta ateşte karıştırarak çevirdikten sonra woktan alın. Tüm sebzelerinizin üzerine eşit oranda tuz serpmeyi unutmayın. Noodleınızı kaynamış suyun içine atın, 4 dakika haşladıktan sonra sudan çıkartın, süzün. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyacağınız bir woku kızdırın. İçine 40 ml. soya sosunu ekleyin. Süzdüğünüz noodleları içine ekleyin. Ve orta ateşte 4 dakika çevirin. Noodllar soya sosunun kahverengi rengini alsın ve hafif çıtır bir kıvama gelsin. Bu işlemi bitirdikten sonra bir köşeye ayırmış olduğunuz tüm sebzeleri ekleyin. 5 dakika daha ateşte karıştırın. Ateşten alın ve servis edin.
|
Sebzeli Noodle |
|
aydanur
Aşçı
Kayıt: 08.02.2011
Mesajlar: 11 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61726
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket Çin makarnası
1 adet havuç (şerit doğranmış)
Birkaç kereviz sapı
Birkaç çiçek brokoli
2-3 diş sarımsak
30 ml. sıvı yağ
5-6 adet orta boy mantar
2 sap taze soğan
10 gr. bal
50 ml. limon suyu
30 ml. soya sosu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Pul biber
Susam
Taze zencefil
Brokoli çiçeklerini kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanı ve şerit doğranmış havucu sıvı yağda çevirin. Sarımsağı ve şerit doğranmış dolmalık biberi ve kıyılmış zencefili tavaya ekleyip pişirmeye devam edin. Susamları, doğranmış kereviz saplarını da ilave edip kavurun. İri doğranmış mantarı ve brokolileri ekleyin. Bir kapta bal, limon suyu, soya sosu ve nişastayı karıştırıp sebzelere ilave edin. Kıvamlı bir hal alana kadar 1-2 dakika karıştırın. Makarnayı 2-3 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Pul biber ile birlikte hazırladığınız soslu sebzelere ilave edin.
|
Sebzeli Noodle |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc93329
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013
3,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı noodle
1 su bardağı soya filizi
1 adet taze soğan
1 yaprak lahana
Yarım havuç
2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı soya sosu
Lahana, havuç ve soğanı ince ince kıyın. Noodle'ı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Sebzeleri susam yağı ile wok tavada soteleyin. Noodle ve soya filizini de tavaya alıp yüksek ateşte karıştırın. Soya sosu ekleyip iyice karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "palet" tarafından gönderildi. 25.12.2017
|
Sebzeli Noodle |
|
kürşat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2017
Mesajlar: 64 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124247
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2017
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
175 Gram Egg Noodle, Paketin üzerindeki pişirme talimatlarına uygun olarak pişirilmiş
1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Susam Yağı
2 Adet Kurutulmuş Kırmızı Acı Biber
1 Adet Soğan, İnce dilimlenmiş (yarım ay şeklinde)
4 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi
1 Adet Kırmızı Biber , İnce şeritler halinde kesilmiş
1 Adet Sarı Biber, İnce şeritler halinde kesilmiş
1 Adet Havuç (Küçük Boy), Rendelenmiş
1 Su Bardağı Yeşil Fasulye, İnce şeritler halinde kesilmiş
4 Adet Mantar, İnce dilimlenmiş
2 Adet Kereviz Sapı, İnce dilimlenmiş
2 Tatlı Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kavrulmuş Kaju Fıstığı
2 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
1 Yemek Kaşığı Su
Servis için:
Tatlı Kırmızı Biber Sosu
Soya Sosu
Susam Yağı
Wok tavada ayçiçek yağını ve susam yağını orta dereceli ateşte ısıtın. Yağ ısınınca kurutulmuş kırmızı biberleri ilave edin ve aroması çıkana dek yaklaşık 1 dakika soteleyin. Ardından soğanları ve sarımsak ezmesini ilave edip, 1 dakika boyunca sotelemeye devam edin.
İnce şeritler halinde kesilmiş kırmızı ve sarı biberleri, yeşil fasulyeleri, rendelenmiş havucu ve mantar dilimlerini wok tavaya ilave edip, 1-2 dakika daha tüm malzemeleri soteleyin. Ardından kereviz saplarını, balı ve 1 yemek kaşığı kadar suyu ilave edip, iyice karıştırın. Wok tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 2 dakika kendi buharında pişmeye bırakın.
Son olarak önceden pişirdiğiniz noodleları ve kavrulmuş kaju fıstıklarını ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve kapağı kapalı olarak 1-2 dakika daha pişmeye bırakın. İnce dilimlenmiş yeşil soğanları ilave edip, ocağın altını kapatın. Yanında soya sosu, tatlı kırmızı biber sosu ve susam yağı ile servis edebilirsiniz.
|
Sebzeli Noodle |
|
palet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam |
Kısa URL: https://ml.md/lc130685
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket noodles (Çin eriştesi)
Yarım baş soğan
2 diş sarımsak
5-6 ad. mantar
1 havuç
Yarım paket soya filizi
3-4 çorba kaşığı soya sosu
Sebzeleri wok tavada soteliyoruz. Wok yerine derin ve yapışmaz yüzeye sahip bir tava da olabilir. Makarna çok çabuk piştiği için önce sebzeleri sotelemeye başlayın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları ekleyin. Soğanlar diriliklerini kaybettikten sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyip çok az kavurun. dilimlediğiniz mantarları da ekleyin ve sularını salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Mantarlar kavrulurken makarnayı yaklaşık 5 dk. haşlayabilirsiniz. Haşlanmış havucu ve soya filizini sırasıyla tavaya ekleyip bir-iki kez çevirin. En son soya sosunu ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırın. Pişmiş olan makarnayı süzüp tavanın içindeki karışıma ekleyin, sosu makarnaya iyice yedirin ve sıcak sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Noddle |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140425
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
1,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 paket Çin makarnası
2 adet kabak
1 adet brokoli
2 adet havuç
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
6 adet yeşil soğan
2 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 paket mısır veya buğday nişastası
6 kaşık soya sosu
Derin bir tencerenin içine su doldurup kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra Çin makarnalarını atıp 7 dakika haşlayın ve süzün.
Kabak, havuç, dolmalık biber, kırmızı biber, yeşil soğanı jülyen şeklinde doğrayın.
Wok tavada (yapışmaz yüzeyli bir tava da kullanabilirsiniz) sıvıyağı kızdırın. Piyaz şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun. Temizlenip ince, uzun doğranmış kabak, dolmalık biber, kırmızı biber, yeşil soğanı ve havuçları sarımsakla beraber tavaya ekleyin. 5 dakika daha kavurun. En son olarak da soya sosunu 1 çay kaşığı bal veya şekeri ve kırmızı toz biberi ekleyin. 1 kaşık nişastayı bir fincan suda eritip ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzülmüş makarnalarla iyice harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.
|
Sebzeli Noodle |
|
feyza 15
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc140618
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram noodles
2 çorba kaşığı mısır yağı
1 adet jülyen doğranmış havuç
1'er adet kırmızı ve sarı biber
3 adet ince kıyılmış sivri biber
1 çorba kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı teriyaki sos
Üzerine:
Soya filizi
Noodleleri sıcak suda 10 dakika üzeri kapalı olarak bekletin. Bir tencereye aldığınız mısır yağında havucu soteleyin. Jülyen şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi, sivri biberi atıp 5 dakika daha soteleyin. Köri, kimyon, soya sosu ve teriyaki sosu ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. En son suyu süzülmüş noodles'ı katın. Bütün malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine soya filizi ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Noodle |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145477
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
1,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket noodle
1 adet havuç
1 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
1 kase brokoli
3 dal taze soğan
3 yemek kaşığı soya sosu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Noodleı bol tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Havuç ve biberleri julyen doğrayın.
Geniş bir tavada havuç ve biberleri soteleyin.
Üzerine taze soğan ve brokolileri ilave edin.
Üzerine baharatları ve soya sosunu ekleyip, ocaktan alın.
Ardından noodle ile iyice karıştırın ve servis edin.
|
Sebzeli Noodle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177809
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 paket noodle (çin makarnası)
1 çay bardağı zeytinyağı
8 adet mantar
Yarım havuç, kabak, kırmızı biber, sarı biber, yeşil biber
2 dal taze soğan
3 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
Öncelikle mantarları dilimleyin. Taze soğanları yarım parmak uzunluğunda yanlamasına kesin. Kabak, havuç ve biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Erişteleri kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün. Zeytinyağını wok tavaya alıp ısıtın ve taze soğanları birkaç dakika soteleyip tavadan alın. Mantarları ekleyip rengi koyulaşana kadar soteleyin. Ardından havuç, lahana, kabak ve biberleri ekleyin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Haşlanmış erişteleri de ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve soya sosunu ekleyin. Suyunu ilave edin ve kısık ateşte üzerine kapak kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Son olarak da sotelediğiniz taze soğanları ekleyip karıştırın.
|
|