|
|
Sebzeli Palamut |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16976
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
2,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy palamut (takoz -yuvarlak- kesilmiş, iyi yıkanmış, suyu iyi alınmış)
1 adet patates (soyulmuş, yuvarlak doğranmış)
2 adet domates (soyulmuş, yuvarlak doğranmış)
1 adet dolmalık biber (çekirdeği çıkarılmış, küçük doğranmış)
1 su bardağı haşlanmış mantar (küçük doğranmış)
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı Tuzot
Yağlamış olduğunuz tepsiye, yuvarlak doğranmış patatesleri sırayla dizin. Palamutları da patateslerin üzerine dizip, küçük doğranmış mantarları, yuvarlak doğranmış domatesleri, çekirdeği çıkarılıp küçük doğranmış biberi ve Tuzot'u ilave edin. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Palamut |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165781
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. dilimlenmiş palamut
2 adet patates
4 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3-4 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Patatesleri soyup dilimliyoruz. Tencerenin altına yuvarlak dilimlenmiş patatesleri diziyoruz. Üstüne dilimlenmiş palamutları, palamutların üstüne jülyen doğranmış yeşil biberleri yerleştiriyoruz. Halka dilimlediğimiz soğanları ve sarımsakları da dizdikten sonra üstüne yine halka halka doğradığımız domatesleri, kabuklarıyla birlikte yarım santimetre kalınlığında dilimlediğimiz ve çekirdeklerini çıkardığımız limonu koyuyoruz. Defne yaprağı ve tuz ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirip kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
|
|
Sebzeli Palamut Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|