2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
4 dal pırasanın beyaz kısımları
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı margarin
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı köri
1 paket krem peynir
1 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
2 adet mantar
1 adet kırmızı biber
1 demet taze nane
1 dal taze biberiye
Öncelikle ılık sütü yoğurma kabına alın. Şeker ve kuru mayayı üzerine ekleyip iyice çözülene kadar bekletin. Maya iyice çözülünce,4 yemek kaşığı margarin, köri, tuz ve unu ilave ederek yavaş yavaş hamuru yoğurup, Kabarması için hamuru yarım saat bekletin.
İç malzemesi için: Bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyup, eritin. Daha sonra içerisine; incecik kıydığınız pırasayı, maydanozu, kırmızı biberi, mantarı ve naneyi de ekleyip sebzeleri margarinle soteleyin. Ilıdıktan sonra tekrar içerisine krem peynir ve çekirdekleri alınıp minik minik doğranmış yeşil zeytini de koyup, iç malzemeyi karıştırın. Kabaran hamuru 3 parçaya bölüp,her bir parçayı olabildiğince açın ve pide hamuru gibi uzunlamasına açıp, üzerine hazırladığınız iç malzemeden serpiştirin. Malzemeyi iyice yerleştirip, hamuru rulo yaparak 2 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Taze biberiye eşliğinde servis edin.
|